Toyota Nederland

Toyota Verso-S: Compacte MPV blinkt uit in ruimte, uitrusting, verbruik én zijn scherpe prijs.

De Toyota Verso-S beleeft zijn Europese debuut op Nederlandse bodem. De MPV begeeft zich met de Verso-S in een groeiend segment en is uniek in meerdere opzichten. Niet in de laatste plaats door het Easy Flat systeem waarmee de achterbank in een handomdraai wegklapt. Met zijn optionele Multidrive CVT-automaat (EUR 1.000,-) is de Verso-S - standaard met Stop & Start-systeem en de krachtige, zuinige 1.3 VVT-i motor - de enige MPV met een A-label. Bovendien is `ie de zuinigste. De slimme MPV is al te bestellen voor een scherpe vanafprijs van EUR 15.990,-. Vanaf 19 februari is de Verso-S te zien bij de dealer.

Sterke en schone 1.3 VVT i-benzinemotor
Zijn dynamische inborst blijft echter niet beperkt tot het uiterlijk. De Verso-S is namelijk voorzien van de soepele 1.3 VVT-i benzinemotor die 73 kW/99 pk en
125 Nm produceert. De MPV levert hiermee in combinatie met de trefzekere handgeschakelde zesversnellingsbak aansprekende prestaties, zonder daarbij het verbruik en de CO2-uitstoot uit het oog te verliezen. Zowel de handgeschakelde Verso-S als de versies met de Multidrive CVT automaat zijn standaard voorzien van een Stop & Start-systeem. Hierdoor is het verbruik van de handgeschakelde versie slechts 5,4 l/100 km. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 125 g/km.

Multidrive CVT automaat voor wie zuinigheid en comfort zoekt De Verso-S is voor EUR 1.000,- extra uit te rusten met een Multidrive CVT-automaat die voor nog gunstiger cijfers zorgt. In combinatie met deze transmissie bedragen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot respectievelijk 5,0 l/100 km en 117 g/km. Hierdoor is de Verso-S de enige benzineauto in zijn klasse met een A-label. Bovendien betalen zakelijke rijders slechts 20% bijtelling. De bestuurder kan de Multidrive CVT automaat ook handmatig bedienen met behulp van schakelpaddles achter het stuurwiel.

Praktisch Easy Flat-systeem
Met zijn lengte van nog geen vier meter (3,99 m) mag de Verso-S gerust compact genoemd worden. Dit geldt echter niet voor de interieurruimte. De inhoud van de
bagageruimte meet namelijk 430 liter, wat dankzij het innovatieve Easy Flat-systeem in een handomdraai te vergroten is naar 1.388 liter. En voor wie dat nog niet genoeg is, verdiept met een beweging de laadvloer! In het interieur valt verder het aan de onderzijde afgeplatte stuurwiel op. Niet alleen ziet dat er fraai uit, het stuur ligt daardoor ook erg stevig in de hand.

Rijke standaarduitrusting
Het gamma van de Verso-S begint met de royaal uitgeruste Comfort-uitvoering. In deze configuratie is de auto standaard al voorzien van onder meer een dakspoiler, boordcomputer, schakelindicator, follow-me-home verlichting, radio/CD-speler met MP3-/USB-aansluiting, elektrisch bedienbare ramen vóór, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer.

Veilig de weg op
De Verso-S is ook op het gebied van veiligheid zeer compleet uitgerust. Elke uitvoering heeft zeven airbags aan boord (twee airbags voorin, een knieairbag, twee zijairbags en twee curtain airbags), anti-whiplashhoofdsteunen, elektronische remkrachtverdeling (EBD), Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC+) en Traction Control (TRC). Toyota is er verder van overtuigd dat de Verso-S de maximaal haalbare vijf sterren scoort in de EuroNCAP-botsproeven.

Extra luxe: Aspiration
Wie meer luxe wenst, kan de Verso-S laten uitvoeren als Aspiration. Deze uitvoering kost EUR 18.395,- en bevat bovenop de uitrusting van de Comfort onder meer een Toyota Touch® multimediasysteem met 6,1-inch touchscreen, Bluetooth® en iPod-aansluiting, een parkeerhulpcamera, armsteunen vóór (de bestuurder) en achter, Climate control, audio- en Bluetooth bediening op het stuurwiel en lederen bekleding van stuurwiel en pookknop. Ook mistlampen aan de voorzijde en de flexibele laadvloer zijn standaard.

Panoramisch dak voor slechts 495 euro en Full Map navi voor 550 euro De Verso-S Dynamic is het topmodel, met standaard lichtmetalen 16-inch velgen, een regen- en schemersensor en automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch bedienbare ramen achter en privacy glass. Dankzij Smart entry en een startknop kan zowel bij het openen van de auto als bij het starten de sleutel in de broekzak blijven zitten. Beide uitvoeringen kunnen optioneel worden voorzien van een enorm panoramisch dak over bijna de gehele lengte van de auto. Het dak kost 495 euro en wordt in de Aspiration zelfs geleverd inclusief privacy glass achter (standaard op de Dynamic). Het nieuwe Toyota Touch®-multimediasysteem kan voor 550 euro worden opgewaardeerd naar het Toyota Touch & Go®-multimediasysteem met navigatie.

Fiscaal voordelige opties
De Toyota Verso-S is leverbaar met keuze uit zes kleuren metallic lak en een parelmoerlak. Lederen bekleding met stoelverwarming staat ook op de lijst met accessoires. Omdat de dealer dit leerpakket achteraf monteert, is het vrij van BPM en daarmee fiscaal voordelig.

Zie ook het Verso-S carchapter.