Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 25-01-2011

Politie waarschuwt bewoners Tilburg Noord voor jonge woninginbrekers

TILBURG: De politie van het team Tilburg-Oisterwijk verzoekt de inwoners van met name Tilburg Noord om extra alert te zijn in verband met een aantal recente woninginbraken. In de afgelopen week werden in dit gebied tien woninginbraken gepleegd, acht in de Heikant, één in de Quirijn en één in Stokhasselt. De politie vermoedt dat bij wellicht een deel van deze inbraken een jonge dadergroep betrokken is. Het zou gaan om jongeren tussen de 13 en 20 jaar van verschillende achtergronden die in wisselende samenstelling opereren. Concreet bewijs om op dit moment tot aanhouding van verdachten over te gaan ontbreekt nog. Tips zijn welkom.

Vrijwel alle woninginbraken die de afgelopen week plaats vonden, werden gepleegd tussen 15.00 en 20.00 uur. In een aantal gevallen werd een ruit naast de voordeur ingegooid om vervolgens de voordeur te openen. De politie adviseert daarom om in elk geval bij het verlaten van de woning de deur niet alleen dicht te trekken maar ook nachtslot te gebruiken. Ook aan de achterzijde van een woning werd ingebroken door met een steen een ruit in te slaan. De buit bestaat veelal uit contant geld, sieraden en laptops. De recherche beschikt over aanwijzingen dat een jonge dadergroep bij de inbraken betrokken is. Een van de manieren waarop de inbrekers kennelijk controleren of bewoners thuis zijn is door aan te bellen. Als er dan toch open gedaan wordt, vraagt de persoon voor de deur de weg naar bijvoorbeeld het dichtst bijzijnde winkelcentrum.

De politie verzoekt de bewoners in Tilburg Noord om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als zij een verdacht groepje jongeren in de straat zien, of als bijvoorbeeld bij hen ook met een smoesje wordt aangebeld. Er kan gebeld worden met het politienummer 0900-8844 of bij heterdaad met 112.

Tilburger (47) verdacht van rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur op de Ringbaan West een 47-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de verdachte slingerde met zijn auto. Een arts heeft een bloedproef afgenomen omdat ondanks de medewerking van de verdachte de blaasproef vanwege zijn lichamelijke conditie niet lukte. Een proces-verbaal wordt opgemaakt als de uitslag van de bloedproef daartoe aanleiding geeft. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier
gedronken.

Tilburgers (24 en 41) jaar betrapt op het rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is maandagavond tijdens een
roadblockactie op de Berglandweg in het kader van het Donkere Dagen Offensief betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder kon tijdens de controle zijn rijbewijs niet laten zien. Bij navraag bij de centralist van de Meldkamer bleek dat hij helemaal geen rijbewijs had. Ook bleek er geen verzekering voor de auto te zijn afgesloten. Hij krijgt voor beide overtredingen een proces-verbaal.

Op de Professor van Buchemlaan werd maandagavond ook tijdens een roadblockactie nog een automobilist betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Een 24-jarige Tilburger reed in de auto van zijn vriendin. Op 26 oktober 2010 had hij in Gilze ook al voor hetzelfde feit een proces-verbaal gekregen. De agenten hebben hem verteld dat een volgende keer de auto in beslag genomen wordt.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-01-2011 14:42 | © Regio Midden en West Brabant |