Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 25-01-2011

Automobilist onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag rond 02.15 uur een 43-jarige Roosendaler aan voor rijden onder invloed. De man werd in de
Dunantstraat staande gehouden en bleek te hebben gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 555 ug/l. Omdat de man al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de bestuurder in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie hield maandagavond een verdachte van openlijke geweldpleging aan. Rond 21.30 uur kwam er een melding van geweld aan de Oliemolen. De agenten troffen een man aan met letsel en zwellingen in het gezicht. Hij was al onder behandeling van ambulancepersoneel. Hij verklaarde op straat door drie personen in elkaar geslagen te zijn. De daders waren bekenden van de man, die hij eerder had aangesproken op een conflict wat zij hadden met een vriend van hem. Hij was al eerder door hen bedreigd en was nu gevraagd het conflict te komen uitpraten. Toen hij zijn woning uit kwam werd hij mishandeld en bedreigd met een mes. Op een gegeven moment gingen de daders er vandoor.
De politie trof in de buurt een auto aan die bestuurd werd door een van de genoemde daders. Hij is aangehouden. Ook met zijn broer werd contact opgenomen en hij heeft zich gemeld op het politiebureau. De 25-jarige Roosendaler en 29-jarige Tilburger. Beiden zijn in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen en onderzoekt de zaak verder.

Dronken automobilist betrokken bij ongeval

HOEVEN: Maandagmiddag gebeurde er rond 17.00 uur een ongeval in de Julianastraat bij de rotonde. Een van de bestuurders zou onder invloed van alcohol zijn en agressief reageren. De politie nam ter plaatse van beide bestuurders een blaastest af. Een 25-jarige Pool probeerde de test te saboteren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het
politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 645 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Hij verklaarde 1,5 liter wodka en 8 biertjes te hebben gedronken. De man is met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-01-2011 14:46 | © Regio Midden en West Brabant |