Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-01-2011

Automobilist rijdt onder invloed zonder rijbewijs

BREDA: Surveillerende agenten zagen dinsdag om 00.20 uur een
automobilist een zeer vreemde stuurbeweging maken. De bestuurder, een 46-jarige Bredanaar, werd staande gehouden. Bij aanspreken bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol was. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar door een arts bloed werd afgenomen voor een bloedproef. De verdachte bleek al eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Hij was nog steeds niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij veel te veel had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Man probeert bedrijfspand te kraken

BREDA: Maandag hield de politie een 41-jarige Bredanaar aan voor inbraak in een bedrijfspand aan de Biesdonkweg. De huurder van het pand kwam bij zijn bedrijf aan en zag dat alles gebarricadeerd was en hij het gebouw niet meer in kon. Hij belde de politie, die in overleg met het OM de verdachte aanhield. De man verklaarde dat hij dacht dat het gebouw al heel lang leeg stond en wilde het pand daarom kraken omdat hij een dak boven zijn hoofd nodig had. Het bedrijfspand wordt echter door een bedrijf in leegstandbeheer verhuurd aan twee bedrijfjes. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte van bedreiging aangehouden

BREDA/RIJSBERGEN: De politie hield dinsdag even na 11.00 uur een 24-jarige man uit Breda aan voor bedreiging. Een 58-jarige man uit Rotterdam zou op 24 december aan de Bredaseweg door de man zijn bedreigd. De twee zijn bekenden van elkaar. De Rotterdammer verklaarde te zijn aangevallen door de man, die hem eerst probeerde te slaan. Toen de Rotterdammer de klappen ontweek zou de man een vuurwapen en een mes hebben gepakt en hem hiermee hebben bedreigd. Omdat de Bredanaar overmeesterd kon worden kon erger worden voorkomen. De gedupeerde maakte een aantal dagen na het incident pas melding van de bedreiging. De politie hoorde meerdere getuigen in het onderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Inbraak in horecagelegenheid

ULICOTEN: Dinsdag kreeg de politie tegen 02.30 uur een melding van een inbraak in een horecalgelegenheid in de Dorpsstraat. De daders vernielden een raam en namen onder andere een kassalade en
computerapparatuur weg. Een getuige meldde de inbraak, nadat deze meerdere personen had gezien bij het gebouw. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd in het pand.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-01-2011 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |