Gemeente Den Haag

Vervoer, een groen begin

Gepubliceerd: 24 januari 2011 Laatste wijziging: 25 januari 2011

Veilig, zuinig en milieubewust vervoer. Het kan! Op 24 en 25 januari 2011 kunnen alle bezoekers van de gemeentekantoren aan de Loosduinseweg (24 januari) en het Spui (25 januari) hun autobanden gratis op spanning laten brengen. Het Green Team van de gemeente geeft tips over milieuvriendelijk vervoer.

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met `Band op Spanning' van de Groene Garage. Band op Spanning brengt ter plaatse uw autobanden op spanning, als u dat toestaat. Dat geldt voor alle bezoekers van de Loosduinseweg op maandag 24 januari 2011 en van het Spui op dinsdag 25 januari 2011.

Milieuvriendelijk reizen

Op dezelfde dagen geeft het Green Team van de gemeente informatie over milieuvriendelijke manieren om te reizen. U wilt graag veilig, comfortabel, snel en gezond naar uw werk. Het liefst ook goedkoop en milieubewust. Het beste is natuurlijk als we ons niet verplaatsen ('het Nieuwe Werken'). Of als we te voet, per fiets of per openbaar vervoer reizen. Het Green Team geeft tips over woon- werkverkeer en transport.

Het nieuwe rijden

Als u toch met de auto naar reist, rijdt dan volgens 'het Nieuwe Rijden'. Zo rijdt u zuiniger, veiliger, snel, goedkoper en milieubewust.

* Doorschakelen bij maximaal 2500 toeren.
* Rijden met een laag toerental in hoge versnelling (bij 80 kilometer per uur in de 5e versnelling).

* Snelheid minderen door gas los te laten en uitrollen in de versnelling.

* Regelmatig de bandenspanning checken. Dit levert een besparing van gemiddeld 5% benzineverbruik op. Daarnaast is er minder slijtage van de banden, minder CO2- en fijnstofuitstoot in de lucht en minder kans op slippen en klapbanden.

Kijk op www.bandenspanning.nl voor meer informatie over bandenspanning. Logo Band op spanning