Gemeente Maassluis

Aanbouw aan zijde van grote zaal Koningshof in zicht



Geruime tijd zijn er plannen om een gebied rond de grote zaal van het uitgaanscentrum Koningshof in Maassluis te bebouwen. Na veelvuldig overleg met de omwonenden, de projectontwikkelaars, de toekomstige gebruikers en de gemeente Maassluis is de start van de bouw nu in zicht. De benodigde vergunningen zijn inmiddels verleend. En om de uitvoering van de plannen mogelijk te maken, wordt naar verwachting begin februari 2011 de te bebouwen grond aan de Uiverlaan rond de grote zaal van het Koningshof verkocht. Vervolgens wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

De plannen hebben betrekking op de bouw van 20 huurwooneenheden voor de huisvesting van cliënten van het Algemene Stichting Voor Zorg en dienstverlening (ASVZ). ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook is ruimte gepland voor de overheidsinstelling, het ROGplus Nieuwe Waterweg Noord. ROGplus voert in opdracht van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen een aantal taken uit in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarbij gaat het om individuele voorzieningen; hulp bij het huishouden en woon-, vervoer- en rolvoorzieningen.

Vanzelfsprekend wordt er alles aan gedaan om de overlast van de bouwwerkzaamheden in de woon-, werk- en uitgaansomgeving van inwoners en bezoekers van de Koningshof in Maassluis tot een minimum te beperken.