Greenpeace

Europese bedrijven willen 100 procent schone energie

25 januari 2011

Nederland -- Europa moet koploper worden op weg naar een 100 procent schone en efficiënte energievoorziening in 2050. Die oproep doen 160 groene bedrijven en veertig Europarlementariërs morgen in Brussel. Die overstap naar schone energie heeft tal van voordelen, niet alleen voor het klimaat, maar ook voor het zekerstellen van de energievoorziening. `We worden minder afhankelijk van de import van fossiele brandstoffen en de bijbehorende prijsgrillen en er komt plaats voor honderdduizenden groene banen', stelt Hans Altevogt, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace. `Een volledig duurzame en efficiënte energievoorziening is ook met bestaande technologieën technisch en economisch haalbaar. Wat we nu nodig hebben, is lef en leiderschap op alle politieke niveaus, van gemeentes en provincies tot regeringen en op Europees niveau.'

De verklaring die morgen wordt gepresenteerd is een initiatief van Greenpeace, Europarlementariërs en de brancheorganisatie voor hernieuwbare energie. De oproep komt op een moment dat de Europese Commissie bezig is met het ontwikkelen van haar Vision 2050, die in juni 2011 verschijnt en een visie geeft op de Europese energie.

Greenpeace roept ook Nederlandse bedrijven en politici op om kleur te bekennen en bij te dragen aan een 100 procent groene energievoorziening in 2050.

Meer informatie: http://www.100percentrenewables.eu

Contact informatie

*

Marjolein Buijssen, persvoorlichter Greenpeace, 06 250 310 15