Rode Kruis Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen schenkt ziekenwagen aan het Izegemse Project Taroudant in Marokko

Rode Kruis-Vlaanderen schenkt een ziekenwagen aan het Project Taroudant, dat wordt ondersteund door de minionderneming âAll Weareasâ, van de leerlingen van het Sint-Jozef College van Izegem. Zij zullen Marokkaanse producten en textiel verkopen ten voordele van sociaal-medische ondersteuning van het bergdorpje Taroudant in het zuiden van Marokko.

Ondersteund door een minionderneming willen de leerlingen van het Sint-Jozef College in Izegem sociaal-medische steun bieden aan Project Taroudant, naar de gelijknamige een stad in het zuiden van Marokko, met 70.000 inwoners. In de streek zijn zeer weinig medische voorzieningen en in de wijde omgeving zijn ook geen ziekenwagens ter beschikking.

Het ter beschikking kunnen stellen van een heuse ziekenwagen aan de bevolking van Taroudant en de kleinere dorpjes in de buurt, was de ultieme droom van de leerlingen van het Sint-Jozef College in Izegem. De Rode Kruisafdeling Gent was bereid om zijn afgeschreven ziekenwagen te schenken aan het project.

Medio maart 2011 gaan 15 leerlingen van het Sint-Jozef College voor een âInleefreisâ naar Taroudant om er actief mee te werken aan de sociaal-medische projecten in de regio. De door de leerlingen van het KTA Aalst volledig opgelapte ziekenwagen zal door hen naar Marokko worden gereden.

Op 4 februari 2011 kan u de ziekenwagen komen bezichtigen in het Sint-Jozef College in Izegem, vanaf 18u30. De leerlingen geven dan eveneens een korte persconferentie, waarbij het project wordt toegelicht. Nadien is een Marokkaanse avond voorzien, waar u wordt getrakteerd op Marokkaanse specialiteiten.

Mechelen 25 januari 2011

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be
Bankrek. 096-0000096-20