Ingezonden persbericht


PvdA Statenfractie houdt vast aan rondweg om Mensingeweer

De PvdA Statenfractie Groningen respecteert het besluit van de gemeenteraad van Winsum om het voorstel voor aanpassing van de N361 af te wijzen. Hoewel de integrale aanpak van het tracé Mensingeweer - Groningen nu van de baan is, wil de PvdA wel dat het grootste knelpunt van de N361 wordt opgelost door een rondweg om Mensingeweer aan te leggen. Daarnaast wil de PvdA dat een onderzoek gedaan wordt naar het tracé Mensingeweer - Ranum. Wanneer een aanpak van dat wegvak leidt tot wezenlijke verbetering van de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming, moet de provincie dit wegvak eenzijdig en op eigen kosten verbeteren.

Behalve de rondweg om Mensingeweer en het onderzoek naar het tracé Mensingeweer - Ranum, wil de PvdA Statenfractie ook dat het beoogde fietspad langs het wegvak Mensingeweer/Eenrum - Baflo wordt aangelegd. Dat fietspad maakte deel uit van het N361-plan. De PvdA is van mening dat met name de scholieren uit De Marne niet de dupe mogen worden van het afblazen van het N361-plan. Het fietspad is van groot belang om scholieren veilig naar school te laten gaan en is bovendien van waarde voor recreanten en toeristen.

De PvdA-Statenfractie zal bovenstaande punten inbrengen in het debat met het College van Gedeputeerde Staten over het vastlopen van het N361-plan. De PvdA wil bovendien opheldering van de gedeputeerde over het feit dat na jarenlang overleg in de Stuurgroep N361 - waaraan de provincie en de gemeenten Winsum, Groningen, De Marne en Bedum deelnamen - de vernieuwing van de N361 toch is uitgelopen op een vastloper.