Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 25 januari 2011 Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 18 januari 2011 en parafenlijsten van 25 januari 2011 Uitnodigingen: - Kick off Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) op 1 februari 2011 in Exloo; - Presentatie vijfde rapport van de Drentse Onderwijsmonitor op 16 februari 2011 in Emmen

Beslissing: Conform

-

burgemeester Peter Snijders en wethouder Liesbeth Koster burgemeester Peter Snijders en wethouder Liesbeth Koster

-

2.

Samenl.

Subsidieaanvraag St. Zorgcentra Zuidwest-Drenthe.

De subsidie voor de Stichting Zorgcentra Zuidwest Drenthe voor het jaar 2009 wordt vastgesteld. Stemt in met de vijf kaderstellende vragen aan de raad; In het Collegeprogramma is aangegeven dat er in 2010 een startnotitie accommodatiebeleid aan de raad gepresenteerd wordt. Om aan deze afspraak te voldoen besluit het college de raad voor te stellen om, vooruitlopend op de kadernota bespreking, de benodigde  30.000,- te dekken uit het vrije deel van de reserve investeringsprojecten.

3.

Samenl.

Raadsvoorstel startnotitie Accommodatiebeleid.

-

1




---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 25 januari 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: IED Vervanging koffieapparaten en kopjes/mokken.

Beslissing: Er wordt ingestemd met: - de vervanging van de koffieapparaten in het gemeentehuis en de 2 werven; - de aanschaf van 400 kopjes en 400 mokken. De normbedragen voor de vergoeding van het gebruik van gymnastiekruimten voor het basisonderwijs voor het jaar 2011, worden aangepast zoals is aangegeven in bijlage I van de Beleidsregel bekostiging gymnastiekruimte voor basisonderwijs. De financiële gevolgen worden verwerkt bij de bestuursrapportage 2011. Er wordt geen productovereenkomst afgesloten met het Deltion College. De brief wordt verzonden.

2.

Samenl.

Aanpassing normbedragen beleidsregel bekostiging gymnastiekruimte voor basisonderwijs.

-

3.

Samenl.

Productovereenkomst VAVO Deltion College Zwolle.

-

4. Samenl.

Offerte Civision Er wordt ingestemd met de Maatschappelijk Ondersteuning aanschaf van software CMO `werk `werk & inburgering' en & inburgering' en `inkomen'. `inkomen'. Afwijzing verzoek incidentele aanvullende uitkering Wet werk en bijstand over 2009. De afwijzing van het verzoek wordt voor kennisgeving aangenomen en er wordt besloten niet over te gaan tot het indienen van bezwaar.

5.

Samenl.

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 25 januari 2011 6. VROM Opstarten procedure voorontwerp bestemmingsplan "Zuidwolde-Hoofdstraat 57". 1. Het voorontwerp bestemmingsplan "Zuidwolde-Hoofdstraat 57" wordt voor inspraak ter inzage gelegd en de plannen worden tevens toegezonden aan de betrokken instanties in het kader van het wettelijk voorgeschreven overleg ex artikel 3.1.1. BRO; 2. De aanvrager wordt schriftelijk bericht over het besluit. 1. Er wordt kennisgenomen van de nulmeting alcoholmatigingsbeleid en het beleidsadvies van de GGD; 2. De agendacommissie wordt voorgesteld om de resultaten van het onderzoek informatief voor te leggen aan de gemeenteraad door een prestatie door de GGD; 3. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in De Wolder Courant, op de gemeentelijke website en hyvespagina.

7.

Samenl.

Nulmeting alcoholmatigingsbeleid en beleidsadvies GGD.

8.

VROM

Aanvraag om tegemoetkoming De aanvraag wordt toegewezen in schade inzake bestemmings- conform het advies van de plan Kerkenveld-Noord. schadebeoordelingscommissie (dit advies wordt dan ook intergraal overgenomen) en daarmee wordt het genoemde bedrag overgemaakt. (vermeerderd met de wettelijke rente en terugbetaling van het drempelbedrag van  300,--) Actualisatie grondprijzen. De notitie grondprijzen 2011 wordt vastgesteld. De huisregels van de gemeente De Wolden worden vastgesteld; De tekstborden en pictogrammen worden in eigen beheer gemaakt.

9.

VROM

10.

Samenl.

Huisregels gemeente De Wolden.

-

2




---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 1 februari 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Ontwerp-bestemmingsplan `de Wijk-200', `Luchtscheidingsinstallatie de Wijk-20' en `Leidingtracés NAM' en milieueffectrapport (MER).

Beslissing: 1. Er wordt ingestemd met de nota inspraak en overleg ter beantwoording van de overleg- en inspraakreacties op de voorontwerp bestemmingsplannen `de Wijk-200', `de Wijk-20', `Leidingtracés NAM' en ontwerp milieueffectrapport (MER); 2. Er wordt ingestemd met de overige ambthalve aanpassingen van de bestemmingsplannen en de ontwerp bestemmingsplannen `de Wijk-200', `Luchtscheidingsinstallatie de Wijk-20' en `Leidingtracés NAM' en het ontwerp milieueffectenrapport (MER) om deze ter inzage te leggen voor zienswijzen; 3. Er wordt kennisgenomen van het toetsingsadvies Aardgas+ de Wijk Drenthe, van de commissie voor de milieueffectrapportage; 4. De aanvrager en indieners van de inspraakreacties worden schriftelijk bericht over het besluit.

1

Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 1 februari 2011 2. Samenl. Deelname aan Pilot Loondispensatie. Er wordt kennisgenomen van het projectplan Pilot loondispensatie; Aan de directeur van de GR Werkvoorzieningschap Reestmond worden de taken en bevoegdheden van de gemeenten, in het kader van de Tijdelijke wet pilot loondispensatie, gemandateerd conform het mandaatbesluit; De eigen bijdrage van de pilot wordt betaald uit de `Irrgang/Verburg/ Bussemaker-gelden' die Werkvoorzieningschap Reestmond voor De Wolden beheer Er wordt kennisgenomen van het rapport (zie samenvatting en conclusies onder argumenten/inhoudelijke motivering); Het rapport wordt ter kennisname doorgestuurd naar de Raad.

-

-

3.

VROM

Rapport `Toerisme in Drenthe, in roerige tijden' van december 2010 over de economische betekenis van toerisme en recreatie in Drenthe. Een rapport van Ecorys Nederland BV, onder begeleiding van Recron, Recreatieschap Drenthe en Provincie Drenthe.

-

-

4.

BMO

Integraal veiligheidsbeleid: Uitvoeringsprogramma 2011.

1. Het uitvoeringsprogramma 2011 van het Integraal Veiligheidsbeleid wordt vastgesteld; 2. Het uitvoeringsprogramma 2011 wordt na vaststelling ter kennisname aan de raad aangeboden.

2




---- --