Gemeente Alphen aan den Rijn


Beoogd griffier treedt terug

Matthijs Kortleven heeft maandag 24 januari 2011 besloten om zich terug te trekken als beoogd griffier. Zijn benoeming stond geagendeerd voor de raadsvergadering van 16 december 2010. Het presidium beraadt zich over vervolgstappen.

Na de zomer van 2010 is de procedure voor een nieuwe griffier van start gegaan. Uit deze selectieprocedure is Kortleven als geschikte kandidaat naar voren gekomen. Zijn benoeming stond geagendeerd voor de raadsvergadering van 16 december 2010. In de vergadering is de selectieprocedure ter discussie gesteld, en is de benoeming aangehouden. Kortleven komt op grond hiervan tot de conclusie dat zijn benoeming niet door alle fracties wordt gesteund en is van mening dat hij hierdoor niet met een schone lei kan beginnen.

'Als griffier is het belangrijk dat je de steun en kans krijgt van alle fracties in de gemeenteraad. De fracties moeten het vertrouwen hebben dat de griffier een ieders belang dient. Het feit dat er al zoveel commotie is ontstaan omtrent mijn benoeming heeft bij mij het enthousiasme om deze baan te aanvaarden verminderd en tot de conclusie gebracht dat er niet voldoende draagvlak is om de functie van griffier naar behoren te kunnen vervullen. Het is voor mij een moeilijke beslissing geweest. Door mijn kandidatuur in te trekken hoop ik mede bij te dragen aan de oplossing van de bestuurscrisis ', aldus Kortleven.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn