KRO

KRO Profiel: René Froger, tussen kaviaar en rookworst

Uitzenddatum: 26/01/2011

In KRO Profiel schetst Fons de Poel het leven en de carrière van zanger René Froger. Van café naar Carré, van de kroeg naar De Kuip. De uitzending laat zien hoe de zoon van de Amsterdamse café-eigenaar Bolle Jan in de jaren negentig uitgroeide tot een fenomeen.

Zijn gewezen manager John van Katwijk beschrijft uitvoerig hoe de nationale lancering van Froger het resultaat was van een uitgekiend vijfjarenplan. "We hebben letterlijk aan landverovering gedaan", zegt Van Katwijk. Froger was in Nederland de eerste artiest die stadionconcerten gaf, een recept dat inmiddels door talrijke collega´s is beproefd."Rene heeft een sterk zakelijk instinct en hij is in feite de grondlegger geweest van dat type live-evenementen", zegt platenbaas/muziekuitgever Tony Berk.

De zanger zelf vertelt hoe hij in zijn ambities is gevormd door zijn ouders: "Ik heb het allemaal voor hen gedaan". Jan en Mien Froger zouden in 2009 kort na elkaar overlijden. Op zijn 50-ste verjaardag eerde René Froger hen onlangs met een standbeeld in de Jordaan. "Het mooiste moment van mijn leven."

Froger is dankzij zijn carrière een vermogend man geworden. "Hij houdt van luxe, maar is in de kern een Amsterdams lefgozertje gebleven", zegt Jack van Gelder, voetbaljournalist en vriend. "Hij is van de kaviaar en van de rookworst". In de Profiel-uitzending praten ook familieleden over René Froger: zijn echtgenote Natasja en zijn zussen Nancy en Kitty.

KRO Profiel op woensdag 26 januari rond 23.00 uur op Ned.2

Programma

KRO Profiel

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: