Gemeente Aalsmeer

voor

Wethouders lezen voor

Woensdag startten De Nationale Voorleesdagen in honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bibliotheken. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

In Aalsmeer namen de wethouders Ulla Eurich en Gertjan van der Hoeven de aftrap voor hun rekening. Ze lazen voor in de bibliotheek Aalsmeer en de mediatheek in de Mikado. Wethouder Eurich was donderdag te gast bij kinderdagverlijf Snoopy in Kudelstaart om ook daar voor te lezen aan peuters en op die manier het (voor)lezen te promoten.

Elk jaar wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar. Deze keer was dat `Fiet wil rennen' van Bibi Dumon Tak en Noëlle Smit. Fiet is een eigenwijze struisvogel die gek is op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, ook niet door een stevige tegenwind.

Onderwijs-wethouder Ulla Eurich: "Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. En daarnaast is het ook ontzettend leuk om een groepje peuters voor de lezen. Ze reageren spontaan, dat levert onverwachte situaties op. Zo waren een paar kinderen ervan overtuigd dat Fiet, de struisvogel in het verhaaltje echt een `kippetje' is. Kortom heerlijk om te doen."