Politie Zaanstreek-waterland

Hennepplantages ontmanteld in de Zaanstreek

Zaanstreek, 26-01-2011 o Op dinsdag 25 januari rolde de politie Zaanstreek meerdere hennepplantages op naar aanleiding van tips van Meld Misdaad Anoniem en eigen waarnemingen. Bij verschillende adressen troffen agenten hennepkwekerijen aan. Alle softdrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

* Op de Witte Vlinderweg in Wormerveer rook de politie een sterke henneplucht en vonden bij een woning op de eerste etage 564 lege plantenbakken aan waar hennepplanten waren verwijderd. De elektriciteit werd illegaal afgenomen. De politie onderzoekt deze zaak.
* Agenten hielden een 40-jarige man uit Amsterdam aan, op de Lepelaarstraat in Westzaan, nadat zij twee hennepkwekerijen in de woning vonden. In een slaapkamer stond een kweektent met daarin 48 hennepplanten. In de schuur stonden nog eens 100 planten. De Amsterdammer is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. * De politie stelde een onderzoek in op de J.M. van der Meystraat in Assendelft waar oude, verdroogde hennepplanten werden gevonden. * In een pand aan de Hermesstraat in Krommenie troffen agenten in twee ruimtes, in totaal 800 planten aan. De stroom werd illegaal afgetapt.