BUB Easy(R) van Batavus E-bike van het jaar

26/01/2011 15:00

Batavus B.V.

De BUB Easy(R) van Batavus is uitgeroepen tot eerste officiële E-bike van het jaar. Deze opvallende en robuuste maar lichte stadsfiets met trapondersteuning is maandag 24 januari op de FietsVak in Rosmalen, de vakbeurs voor de tweewielerbranche, onderscheiden met de titel E-bike van het jaar 2011.

De vakjury schrijft aangenaam verrast te zijn dat dit jaar voor vrijwel elke consument een E-bike beschikbaar komt. En als je dan als vakspecialist niet alleen naar de prettige rijeigenschappen en het comfort van de fiets kijkt maar ook heel goed let op innovatie, vormgeving en design, dan kom je al gauw bij de BUB Easy(R) uit. Die biedt passende en krachtige trapondersteuning voor de moderne, opvallende en vooral betaalbare stadsfiets van jong tot oud. Voor iedereen die onderweg is en daarbij graag geniet van dat krachtige extra duwtje in de rug dat het fietsen op een e-bike zo aangenaam maakt. Trapondersteuning is voor iedereen beschikbaar. Omdat fietsen, ook op een E-bike, immers gezond is voor iedereen.

De BUB Easy(R) krijgt de extra energie geleverd door accu en motor met hoogwaardige Batavus E-bike technologie. De accu is stevig verankerd maar wel uitneembaar geplaatst op een speciaal hiervoor ontwikkelde drager.

In alles is de BUB gericht op het comfort, op gemakkelijk fietsen. Het ver naar achteren reikend retrostuur maakt een relaxte zithouding mogelijk en de brede banden verhogen het rijcomfort.

Batavus haalt met de titel E-bike van het Jaar andermaal een aansprekende award binnen voor het opvallende BUB-lifestyleconcept dat de fietsfabrikant in samenwerking met van Berlo Strategy & Design heeft ontwikkeld. Bij de BUB dient de vorm niet alleen het karakter. De vorm versterkt ook de stabiliteit van deze fiets en dat komt natuurlijk het rijgedrag ten goede. Niet voor niets heeft de BUB sinds hij een jaar geleden op de markt kwam ook al de prestigieuze gouden IF-award 2010 voor product design en de Nederlandse GIO voor Goed Industrieel Ontwerp in de wacht gesleept.