FloraHolland


Goede start digitale handelssystemen FloraHolland in 2011

FLORAHOLLAND (26 januari 2011) - Het nieuwe jaar begint goed voor de digitale handelssystemen. De eerste twee weken lag de omzet in de digitale handelssystemen voor bloemen FloraHolland e-Trade en in PlantConnect.nl op ruim het dubbele van vorig jaar. Ook starten beide met meer aanbod in hun webshop.

Vorig jaar zag FloraHolland e-Trade haar omzet al toenemen met 43 procent naar 11,8 miljoen euro. De verwachtingen voor het komende jaar zijn hoog. Vooral voor de producten roos, tulp en lelie. Maar ook de seizoensproducten als gladiool en pioen worden weer volop afgezet via het digitale handelssysteem. Het gebruiksgemak van FloraHolland e-Trade neemt nog steeds toe. Meer en meer kwekers zetten zelf hun aanbod in systeem. Ook is FloraHolland e-Trade naast het Nederlands sinds vorig jaar ook beschikbaar in het Engels en Duits waardoor ook het aanbod vanuit importlanden steeds makkelijker beschikbaar wordt. Ook is deze meertaligheid handig voor klanten van kopers van FloraHolland. Zij kunnen nu in de eigen taal het aanbod bekijken en kopen.

Sierafor, uit Rijnsburg handelt al een tijdje via het digitale handelsplatform FloraHolland e-Trade. Zij kopen ook in op de klokken, via Kopen Op Afstand KOA en via FloraHolland Connect. Vorig jaar zagen zij een flinke groei van hun omzet via FloraHolland e-Trade naar 1 miljoen euro."Handelen via FloraHolland e-Trade is voor ons een goede aanvulling op de andere systemen. En één van de voordelen is dat je het voor de klokleveringen in je box geleverd krijgt" zegt Jos Geerlings van Sierafor. Hij mist bij sommige producten nog wel aanbod om door te kunnen groeien. "Hoe meer aanbod hoe beter" aldus Geerlings.

Veel aanbod in de webshop van PlantConnect.nl
Ook PlantConnect.nl start het nieuwe jaar goed. Het aanbod in de webshop is de afgelopen tijd enorm hard gegroeid. De eerste weken van het jaar zijn al meer dan 50 procent meer aanbodregels direct bestelbaar. De webshop van PlantConnect.nl is een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de alom bekende vitrine die zijn voorganger Landelijke Aanbodsbank (LAB) was. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het gebruiksgemak van PlantConnect.nl. Nieuwe invoerschermen zijn vorig jaar in gebruik genomen en met enthousiasme ontvangen door de gebruikers. Ook wordt er gewerkt aan de mogelijkheid van het koppelen van PlantConnect.nl met webshops van handelaren. OZ Planten B.V. werkt momenteel aan een rechtstreekse koppeling van hun webshop met PlantConnect.nl. De leveranciers waar zij mee samenwerken, krijgen hierdoor de mogelijkheid hun productinformatie direct beschikbaar te stellen in de webshop van OZ Planten B.V. Zij verwachten van de kwekers waar zij mee samenwerken dat hij zijn gegevens direct invoert in PlantConnect.nl. Ramon van Kessel, Inkoopmanager OZ Planten B.V ziet alleen maar voordelen voor deze verdere digitalisering. "Het grote voordeel van deze samenwerking is dat de juiste productspecificaties en informatie real-time in onze webshop komen te staan en toegankelijk zijn voor onze klanten. Er zit nu veel minder ruis op de lijn doordat, door de koppelingen, de informatieketen veel korter is geworden."

Workshops digitaal zakendoen
Bent u aanvoerder bij FloraHolland en wilt u meer informatie over de online handelssystemen FloraHolland e-Trade en PlantConnect.nl? Meldt u aan voor de workshop Digitaal zakendoen

Meer informatie?
www.florahollandetrade.com
www.plantconnect.nl

Fotobijschrift: FloraHolland feliciteert Sierafor met de hoge omzet behaald via FloraHolland e-Trade.
Van links naar rechts: Dirk Hogervorst (FloraHolland), Jos Geerlings en Peter de Wit (beide van Sierafor) en Paul Sap (FloraHolland e-Trade).