Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man opgepakt op verdenking van betrokkenheid overval
Publicatiedatum: 26-1-2011 8:46:41

ARNHEM- De politie heeft dinsdagochtend 25 januari, een 19-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een overval in de regio Gelderland-Midden.

In dit onderzoek zijn eerder, op maandagavond 17 januari, vier Arnhemmers aangehouden. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere overvallen in de regio. De vier Arnhemse mannen zitten nog vast voor nader onderzoek. Om welke overvallen het gaat kan de politie op dit moment nog niet zeggen in verband met het lopende onderzoek.

Offensief tegen overvallen
De politie Gelderland-Midden heeft met ingang van 3 januari een groot offensief ingezet tegen gewapende overvallen. Een regionaal team van minimaal 12 rechercheurs doet onderzoek naar deze misdrijven. Gezien de grootte is dit team ook in staat bij nieuwe overvallen snel met forse slagkracht op te treden. Het team wordt bovendien ondersteund door tal van specialisten op onder meer financieel en gedragskundig gebied. Ook wordt de surveillance gericht op woninginbraken en overvallen. Het korps zal bovendien met extra inzet informatie inwinnen over locaties en verdachte personen.

Voorkomen van overvallen
Het offensief behelst overigens niet alleen het onderzoeken van gepleegde overvallen maar ook het voorkomen ervan. Daarbij zal de politie nog meer een beroep doen op burgers om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Verder zal de politie zoveel mogelijk op grond van informatie nieuwe overvallen verstoren.

Neem contact op met de politie!
Burgers en ondernemers worden opgeroepen verdachte situaties te melden bij en informatie te geven aan de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan ook mailen met het overvallenteam:
overvallenteam@gelderland-midden.politie.nl.
Verder worden zij opgeroepen kennis te nemen van informatie over hoe men overvallen kan voorkomen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053