Strukton


Janneke van Kilsdonk wint UfD-Strukton MasterAwards

26 | 01 | 2011

Vandaag zijn op de TU Delft de UfD-Strukton MasterAwards uitgereikt aan masterstudenten van de TU Delft. Janneke van Kilsdonk won de eerste prijs voor haar onderzoek naar energiebesparende oplossingen voor glazen gevels. Zij ging met de waardecheque van EUR 5.000,- naar huis.

In haar onderzoek gaat Van Kilsdonk op zoek naar een ontwerpoplossing die transparante gevels duurzaam maakt door zonwering en het opwekken van energie te combineren. Ook het gebruiksgemak neemt ze mee in haar oplossing. Een automatisch systeem zorgt standaard voor de bediening van de zonwering maar eindgebruikers worden nu eenmaal gelukkiger als zij zelf hun omgeving kunnen beïnvloeden. Daarom kunnen eindgebruikers altijd zelf de zonwering naar eigen wens bedienen. `Een goed uitgewerkt onderzoek dat aansluit bij de selectiecriteria inlevend, initiatief, innovatief en CO2-reductie', aldus de jury.

De tweede en derde prijs, elk EUR 2.500,-, zijn gewonnen door Vera Kreuwels en Dena Kasraian. Kreuwels werd beloond voor haar inventieve onderzoek naar tijdelijke en sociaal duurzame tentgemeenschappen in Seattle en Kasraian voor haar onderzoek naar oplossingen voor stadsontwikkeling in grote steden.

De inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit: o ir. M. Smitt van Strukton Civiel
o prof. mr. dr. E.F. ten Heuvelhof van de TU Delft o prof. dr. ir. A.A.A. Molenaar van de TU Delft o Ir. J.A. Bronsing van het Universiteitsfonds Delft o prof. ir. F.M. Sanders van de TU Delft

Het initiatief van de awards heeft als doel studenten te stimuleren om verder te denken bij de aanpak van maatschappelijke knelpunten en met toekomstbestendige bouw- en infra-oplossingen te komen. Meer informatie is te vinden op www.strukton-studenten.nl.

Strukton Groep