Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bromfietscontrole Duiven: 12 bekeuringen

Publicatiedatum: 28-1-2011 9:47:19

DUIVEN - De politie heeft op donderdagmiddag 27 januari een bromfietscontrole gehouden in Duiven. Daarbij zijn 12 bekeuringen uitgedeeld.

Tussen twee uur en kwart voor vier werden ongeveer dertig bromfietsers gecontroleerd. Daarvan liepen er acht te hard. De bestuurders hebben daarvoor een bekeuring gekregen. Daarnaast werd een bromfietser bekeurd voor rijden over het fietspad, een fietser voor het onder de overwegbomen doorgaan, een automobilist voor niet-handsfree bellen en er werd ook een bekeuring uitgedeeld voor het niet tonen van het rijbewijs.

Gas Terug
Gas Terug is een samenwerkingsverband tussen gemeentes, openbaar ministerie en de politie. De gemeentes sluiten aan vanuit het oogpunt van hun verantwoordelijkheid betreffende de veiligheidszorg en de leefbaarheid binnen de gemeente. Het OM zal kijken naar de strafmaat en de eventuele mogelijkheden van inbeslagname van brom- of snorfietsen. De politie zorgt voor de daadwerkelijke controles en registratie van bestuurders en brom- en snorfietsen.
(2011011013-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Man aangehouden wegens diefstal

Publicatiedatum: 28-1-2011 9:45:23

ELST - De politie heeft donderdag 27 januari een 46-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal in een winkel aan het Europaplein in Elst. De man zou een keukentrap hebben weggenomen die kort daarvoor door een andere klant was gekocht. De trap stond na het afrekenen kennelijk even onbeheerd in de winkel, waarop de Elstenaar de trap zou hebben meegenomen. Op aanwijzingen van het personeel kon de verdachte worden achterhaald. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
(2011010862-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---