Politie Groningen

Vrijdag 28 januari 2011

Provincie Groningen , 28-01-2011

Geparkeerde auto te water

WILDERVANK - Een 63-jarige man uit Bareveld dacht dat hij donderdagmorgen zijn auto in de versnelling of op de handrem had gezet. Nadat hij zijn auto op een oprit aan de Bareveldkade had ingeladen en de achterklep dichtgooide, kwam de auto in beweging. De auto rolde met de voorkant het water van het Oosterdiep in. Er zat op dat moment niemand in het voertuig. De te water geraakte auto werd door een bergingsbedrijf geborgen.

Scooterbestuurder laat fietser liggen

GRONNGEN Een 45-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Emingaheerd in zijn woonplaats. Nabij de Fossemaheerd waren de fietser en een onbekende scooterbestuurder met elkaar in botsing gekomen. De 45-jarige viel van zijn rijwiel, maar de scooterbestuurder ging er vandoor. De Groninger had last van zijn rug en heeft aangifte gedaan. Hoewel in de omgeving is rondgekeken naar de man op de oranje scooter, kon niemand worden aangehouden. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Hardleerse automobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag de auto van een 19-jarige man uit Veendam in beslaggenomen. Agenten hadden de 19-jarige automobilist op de Stationsweg bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder verklaarde niet verder te zullen rijden. Korte tijd later zagen agenten de bestuurder opnieuw rijden op het Stationsplein. Na overleg met de officier van justitie werd dit keer de auto in beslaggenomen. De Veendammer moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij lopend weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in een warenhuis op de Grote Markt een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer werd betrapt na het stelen van gordijnen. Bij het verlaten van het warenhuis liep hij tegen de lamp. Toen hij door de alarmpoortjes liep begonnen deze te rinkelen. De winkeldief werd door medewerkers van de bedrijfsbeveiliging overgedragen aan gealarmeerde agenten. Na verhoor kon hij weer gaan. De gordijnen bleven achter in het warenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond drie mannen ( 39, 44 en 49) uit Groningen en een 32-jarige vrouw uit Appelscha aangehouden. Na een melding van drugsoverlast in de Esdoornlaan hadden agenten in burger post gevat. Al snel kwam het 32- en 44-jarige duo in beeld. Toen er vanuit een woning in de Esdoornlaan een drugsoverdracht werd gezien, werden beide verdachten aangehouden. Bij fouillering bleek de man in het bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs. In de woning troffen agenten twee mannen aan. Bij doorzoeking werd ruim 250 gram harddrugs gevonden. Ook werd softdrugs en een hoeveelheid geld aangetroffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit verdovende middelen zijn. Alle vier verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De drugs en het geld werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Narcomobilist aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft donderdagavond een 29-jarige man uit Appingedam aangehouden. Politieagenten controleerden de automobilist op de Oosterkade in Groningen. Agenten troffen vervolgens een versufte man achter het stuur aan. De dienders roken een sterke wietlucht en zagen dat de bestuurder een joint rookte. Bij onderzoek in de auto troffen agenten softdrugs en 19 wikkels met harddrugs aan. De bestuurder moest mee naar het politiebureau. Hier is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. De drugs werden in beslaggenomen. Na verhoor kon de verdachte weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

SCHEEMDA De politie heeft donderdagavond een 55-jarige automobilist uit Nieuw Scheemda aangehouden. De man werd in de Molenstraat in Scheemda gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij is aangehouden een meegenomen naar het bureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,7 promille. De man is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Verlichtingscontrole leidt tot 18 bekeuringen

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond bij een
verlichtingscontrole 18 bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats in de Trompstraat. Er werd 18 x bekeurd voor geen fietsverlichting Fietsers worden in de media en op bijvoorbeeld scholen in de provincie geattendeerd op het gebruik van fietsverlichting via de landelijke campagne Val op, fiets verlicht! en Zorg dat je voor je eigen veiligheid én die van anderen, bij duisternis en in het donker goed zichtbaar bent in het verkeer. De campagne is dit jaar gericht op jongere fietsers. Regiopolitie Groningen ondersteunt de campagne door de controles ook te houden op school-thuisroutes waar veel scholieren komen. Meer informatie is te vinden opwww.valopmetjefiets.nl.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gemeld dat iemand in het centrum van de stad fietsen te koop aanbood. In de Herestraat troffen agenten de Stadjer aan. Bij onderzoek in de omgeving werden twee fietsen aangetroffen waarvan de sloten waren opengebroken. Na aanhouding van de verdachte bekende deze al snel de fiets te hebben gestolen en deze wilde verkopen. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De fietsen werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op en doet onderzoek naar de eigenaars van beide fietsen.

Stappers aangehouden voor baldadigheid

GRONINEN De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt in Groningen twee stappers aangehouden. Een 21-jarige Groninger gooide voor een horecagelegenheid een plantenbak om. Ook schopte hij tegen een hek. Een agent zag dit en wilde de Stadjer meenemen naar het politiebureau. Een leeftijdgenoot van de verdachte zag dit en probeerde de aanhouding tegen te gaan. Toen dit niet lukte schopte hij tegen een politiebus. Ook deze man kon vervolgens plaatsnemen in een politieauto. Het tweetal is voor verhoor naar een politiebureau gebracht. Ze konden het bureau met diverse bonnen verlaten.

Aanhoudingen na inbraak in café

SAPPEMEER De politie heeft donderdagnacht in een woning twee mannen uit Assen aangehouden op verdenking van een inbraak in een café in Sappemeer. Een getuige zag twee vreemde personen rondstruinen bij het horecapand en waarschuwde de politie. Het duo verdween snel daarna in een woning. De agenten kregen de locatie door en namen een kijkje in het pand. Daar werden de 19- en 24-jarige Drenten gevonden. Ze hadden een hoeveelheid gestolen drankflessen bij zich. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Politie onderzoekt diverse vernielingen

LEEK De politie doet onderzoek naar een serie vernielingen in de omgeving van Leek en Tolbert. Vrijdagmorgen kreeg de politie een tiental meldingen van vernielde goederen. De vernielingen variëren van ingegooide ruiten, een ingeslagen bushok, verbogen ruitenwissers en een vernielde brommobiel. Onbekende verdachten lijken in de nacht van donderdag op vrijdag actief te zijn geweest in de Richterenlaan, Auwemalaan, t Zuden en De Schelp. De politie vermoedt dat in de loop van de dag meer meldingen binnenkomen. Om te kunnen achterhalen wie verantwoordelijk is/zijn, is het van belang dat de politie informatie binnenkrijgt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek via 0900-8844 (lokaal tarief).