Politie Drenthe

Vrijdag 28 januari 2011

Provincie Drenthe, 28-01-2011

Diefstal navigatiesystemen

COEVORDEN Agenten hebben donderdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Coevorden aangehouden wegens diefstal van twee navigatiesystemen. De vrouw is ingesloten voor verhoor. Na verhoor is ze heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Man doet aangifte van beroving

ASSEN Een 48-jarige man uit Assen deed donderdag aangifte van beroving. De man zou donderdagavond rond 20.15 uur zijn bedreigd en beroofd van zijn portemonnee door twee mannen aan de Torenlaan. De daders gingen er te voet vandoor, in de richting van de Brinkstraat. Getuigen van dit voorval worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Politie controleert in verkeer

ASSEN De politie heeft donderdag tussen 13.00 uur en 22.00 uur gecontroleerd in het centrum van Assen. Er zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het fietsen door rood licht (8x), het fietsen zonder licht (2x) en het opgeven van een valse naam (1x).

Aanhouding wegens diefstal

GIETEN Agenten hebben donderdagavond een 35-jarige man uit Veendam aangehouden op de Gieterveldtweg in Gieten. De man reed bij de fietstunnel op de Ventweg en werd gecontroleerd door de agenten. Bij controle bleek de man gekapt hout in zijn busje te hebben liggen. De man bekende het hout te hebben weggenomen uit een nabijgelegen bos. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijder bekeurd

DE WIJK De politie heeft donderdagavond een 35-jarige man uit Tuk bekeurd op de A28 bij De Wijk. De man reed met een snelheid van 167 km/uur (na correctie) waar 120 km/uur is toegestaan.

Winkeldief aangehouden

EMMEN Agenten hebben donderdagmorgen een 35-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Weerdingerstraat in Emmen. De man had etenswaren weggenomen uit een supermarkt. Bij controle bleek de man ook nog eens bier te hebben weggenomen. Na verhoor is de man heengezonden met een boete van 170, -.

Fietser gewond

MEPPEL Een 71-jarige vrouw uit Meppel raakte donderdagmorgen betrokken bij een ongeval op de Zuiderlaan in Meppel. Een 40-jarige man uit Meppel kwam vanuit de Jan Sluyterstraat rijden en wilde met zijn auto linksaf slaan, de Zuiderlaan op. Op de kruising zag hij plotseling de fietser van links, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie houdt bromfietscontrole

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag aan de Kerkhoflaan in Emmen een bromfietscontrole gehouden. Er zijn bekeuringen uitgedeeld wegens te hoge constructiesnelheid (8x), het niet bevestigen van de kinband (1x), het niet opvolgen van een aanwijzing van de politie (1x), het onverzekerd rijden (1x), het rijden zonder rijbewijs (1x) en het niet stoppen voor het rode verkeerslicht. In totaal zijn twintig bromfietsers gecontroleerd.

Politie zoekt getuigen van beroving

COEVORDEN Een 48-jarige vrouw uit Coevorden is zondag 23 januari rond 16.30 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Zij deed hiervan aangifte. Drie nog onbekende mannen zouden onder bedreiging geld van de vrouw hebben afgenomen. Die middag reed zij op haar scootmobiel op het fietspad bij een tankstation aan de Stationsstraat. Vanuit de Poppenhovelaan kwamen drie jongens aangelopen. Op een bepaald kwamen ze rennend op de vrouw af en bedreigden haar. Van het slachtoffer werd een niet nader te noemen geldbedrag afhandig genomen. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844.