Gemeente Voerendaal


\ 28/1/2011 - Woonvisie en Programmering PL
Regionale Woonvisie

Openbare bekendmaking Verlenging looptijd Regionale Woonvisie op Hoofdlijnen Parkstad Limburg 2006 - 2010

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 25 oktober 2010 de looptijd van de Regionale Woonvisie op hoofdlijnen Parkstad Limburg 2006 2010 door de Parkstad Raad met één jaar is verlengd, te weten t/m 2011. De krimp van de bevolking in Parkstad Limburg, de beperkte uitbreidingsbehoefte de komende jaren in combinatie met de benodigde kwalitatieve transformatie van de bestaande woningvoorraad vragen om een heldere strategie en koers op regionaal woongebied. De Regionale Woonvisie vormt onder meer het kader voor de bovenlokale afstemming van de lokale woningbouwprogrammas, borgt samenwerking met corporaties en marktpartijen, stuurt op kwaliteit en geeft de bandbreedte voor het indicatief programma van de regio aan. De Regionale Woonvisie streeft drie doelen na te weten: krimp als kans zien, het geven van een kwaliteitsimpuls aan wonen en het bieden van meer kansen aan bewoners om hun woonwensen te realiseren door het genereren van een aanbod dat beter aansluit bij de woonwensen van de (toekomstige) bewoners.

Regionale Woningbouwprogrammering

Openbare bekendmaking Verlenging looptijd Regionale woningbouwprogrammering 2006 - 2010

Met de verlenging van de Regionale Woonvisie op 25 oktober 2010 door de Parkstad Raad heeft zij het kader voor de Regionale Woningbouwprogrammering 2006 2010 met één jaar verlengd. Derhalve heeft het Parkstad Bestuur op 10 november 2010 besloten de Regionale Woningbouwprogrammering eveneens met één jaar te verlengen, te weten t/m 2011. De woningbouwprogrammering geeft inzicht in welke woningen wanneer en waar gepland zijn ten behoeve van toevoeging of transformatie/herstructurering. Particuliere initiatieven, zogenaamde "éénpitters", te weten: nieuwbouw, opsplitsing en samenvoeging, niet zijnde een onderdeel van een groter bouwproject en/of kaveluitgifte, worden niet meegenomen in de programmering, maar maken hier als zodanig vanzelf onderdeel van uit. Dit omdat zij marginaal van invloed zijn op de woningvoorraad. Wel zullen deze aantallen bij monitoring worden meegenomen.

De Regionale Woningbouwprogrammering is aan veranderingen onderhevig. De meest recente versie kan worden gedownload via de website van Parkstad Limburg: http://www.parkstad-limburg.nl/ of kan worden ingezien op het kantoor van Parkstad Limburg, CBS-weg 2 te Heerlen.

Algemeen

De Regionale Woonvisie / De Regionale Woningbouwprogrammering eerder gepubliceerd op 24 september 2008, wordt met één jaar verlengd tot en met 2011. Dit besluit ligt met ingang van 9 februari voor een ieder ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis te Voerendaal, gedurende openingstijden.