FNV

FNV Bondgenoten: Aldi-werknemers verdienen respect maar management regeert met straffe hand

28-01-2011

Werknemers van Aldi klagen en masse over de autoritaire stijl van leidinggeven binnen het bedrijf. Dit blijkt uit het online forum dat vakbond FNV Bondgenoten eind september 2010 opende. Naast de directieve managementstijl zijn er veel klachten over de fysieke gevolgen van de werkdruk en over de contracturen. Werknemers van Aldi klagen en masse over de autoritaire stijl van leidinggeven binnen het bedrijf. Dit blijkt uit het online forum dat vakbond FNV Bondgenoten eind september 2010 opende. Naast de directieve managementstijl zijn er veel klachten over de fysieke gevolgen van de werkdruk en over de contracturen.

"(...) dat arbeiders die bij Aldi werken kansloos zijn. Als ik iets wil vragen kan je nergens veilig terecht . De hoge heren kunnen de arbeiders niet schelen", aldus een van de forumleden.

Marlies Peeters, bestuurder FNV Bondgenoten: "De angst onder het personeel zit er goed in, maar via het online forum durven ze eindelijk voor hun mening en rechten op te komen. En dat is maar goed ook, want dat er eind moet komen aan de respectloze manier waarop de Aldi-leiding met de werknemers omgaat dat staat buiten kijf."

De vakbond opende het online forum eind september vorig jaar; inmiddels zijn er 280 leden {stand 26/1/11} die met elkaar discussiëren over onder andere werkdruk, procedures bij ziekmeldingen en naleving van de supermarktcao (cao VGL).

Aldi heeft 475 vestigingen in Nederland; er werken in totaal circa 3.000 mensen. Op maandag 14 februari aanstaande starten de onderhandelingen voor een nieuwe supermarktcao.

Onder de noemer 'Gewoon Goed Werk' zet FNV Bondgenoten zich in voor werknemers aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Werknemers moeten tenminste 130% van het wettelijk minimumloon per uur krijgen, flexwerk moet worden beperkt tot `ziek en piek' en de cao moet fatsoenlijk worden nageleefd. In Nederland verdienen 1,4 miljoen mensen minder dan 10 euro per uur en hebben 1,9 miljoen mensen geen vaste baan. Zij werken in de schoonmaak, vleesverwerking, post, uitzendbranche, supermarkten en in de taxisector.