Gemeente Brummen


RAADSVERGADERING
Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 27 januari 2011 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen BESLUIT Bericht van verhindering van: - de heer M. Douma - de heer J.B. Paauw - de heer G.J. Scholten Mededeling dat de heer R. Boerefijn later komt (+ 21.00 uur) Conform voorstel vastgesteld. Conform voorstel vastgesteld.


1. Vaststelling agenda 2. Ingekomen en verzonden stukken Bespreekpunten 3. Opheffing OBS De Springveer

Voorgesteld wordt OBS De Springveer te Eerbeek met ingang van 1 augustus 2011 op te heffen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

4.

De IJsselsprong, Kadernotitie naar een strategisch masterplan voor het middengebied.

Voorgesteld wordt om in te stemmen met: de kadernotitie ten behoeve van het opstellen van een strategisch masterplan voor het middengebied (IJsselsprong), de gemeentelijke bijdrage in de plankosten van 24.000,- en de dekking van deze bijdrage uit de Algemene Reserve Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

5.

Eindrapport bestuurskrachtmeting.

Voorgesteld wordt om in te stemmen met het eindrapport `Bestuurskracht Gelders lokaal bestuur Gemeente Brummen' en het college van burgemeester en wethouders op te dragen invulling te geven aan de voorgestelde aanbevelingen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

6.

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden.

Besluitvorming omtrent de verordening: voorgesteld wordt de verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2010 vast te stellen.

Blz. 1 van 3



De VVD-fractie heeft het volgende amendement ingediend: wijziging van besluit: Artikel 8 Vergoeding computer raadsleden 1. Een raadslid ontvangt aan het begin van het raadslidmaatschap voor de uitoefening van het ambt een tegemoetkoming voor de aanschaf en / of het gebruik en onderhoud van een computer, bijbehorende apparatuur en software. 2. Als normbedrag voor een computer, bijbehorende apparatuur, software en onderhoud geldt voor een volledige raadsperiode een bedrag van 750,00 netto (dit bedrag wordt tot het loon gerekend en wordt daarom uitbetaald als bruto bedrag). 3. Voor de aanleg en het gebruik van een internetverbinding wordt geen vergoeding verstrekt. 4. Aangezien het gebruikelijk is voor computers c.a. een afschrijvingstermijn van 4 jaar te hanteren, wordt de vooruitbetaalde vergoeding geacht be trekking te hebben op de eerste 48 maanden van het raadslidmaatschap. Gedeelten van maanden worden daarbij als hele maanden aangemerkt. Bij vertrek van het raadslid binnen 48 maanden wordt het teveel betaalde bruto bedrag verrekend met de laatste vergoeding. Gedeelten van maan den worden daarbij op hele maanden gesteld. wordt gewijzigd in: Artikel 8 Vergoeding computer raadsleden 1. Voor een computer, bijbehorende apparatuur, software en onderhoud zal geen vergoeding uitgekeerd worden. Uiteraard geldt dit ook voor artikel 18 wijziging van besluit: Artikel 18 Vergoeding computer wethouders 1. Een wethouder ontvangt aan het begin van het wethouderschap voor de uitoefening van het ambt een tegemoetkoming voor de aanschaf en / of het gebruik en onderhoud van een computer, bijbehorende apparatuur en software. 2. Als normbedrag voor een computer, bijbehoren de apparatuur, software en onderhoud geldt voor een volledige collegeperiode een bedrag van 750,00 netto (dit bedrag wordt tot het loon gerekend en wordt daarom uitbetaald als bruto bedrag). 3. Voor de aanleg en het gebruik van een internet verbinding wordt geen vergoeding verstrekt. 4. Aangezien het gebruikelijk is voor computers c.a. een afschrijvingstermijn van 4 jaar te hanteren, wordt de vooruitbetaalde vergoeding geacht be trekking te hebben op de eerste 48 maanden van het wethouderschap. Gedeelten van maanden worden daarbij als hele maanden aangemerkt. Bij vertrek van de bestuurder binnen 48 maanden wordt het teveel betaalde bruto bedrag verrekend met de laatste vergoeding. Gedeelten van maan Blz. 2 van 3



den worden daarbij op hele maanden gesteld. wordt gewijzigd in: Artikel 18 Vergoeding computer wethouders 1. Voor een computer, bijbehorende apparatuur, software en onderhoud zal geen vergoe ding uitgekeerd worden. Amendement van de VVD-fractie: Zonder hoofdelijke stemming wordt met 13 stemmen tegen en 3 stemmen voor het amendement verworpen. Besluit omtrent de verordening: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

Brummen, 27 januari 2011 N.E. Joosten bc voorzitter

Blz. 3 van 3