Gemeente Eemsmond


Gemeente Eemsmond en zelfstandig ondernemers verstevigen band

"U bent hier geboren en getogen en u hebt voeling met het gebied. En u kent uw klantenkring. Dat geeft u meerwaarde als ondernemer in dit gebied". Zo sprak burgemeester Marijke van Beek afgelopen woensdag 26 januari de plaatselijke zelfstandige supermarktondernemers toe.

Vertegenwoordigers van deze zelfstandige ondernemers in Eemsmond, de heren Bosma van de Spar in Warffum, Weessies van de Albert Heijn in Uithuizen en Verstraete van de Coop in Uithuizermeeden waren naar het gemeentehuis gekomen om de burgemeester het rapport `De meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist' te overhandigen. Dit rapport wordt jaarlijks geactualiseerd door Het VAKcentrum, de landelijke brancheorganisatie voor de zelfstandige detaillist.

Leefbaarheid
Sinds 1997 brengen zelfstandige ondernemers met een levensmiddelenbedrijf, onder de paraplu van de landelijke brancheorganisatie, met regelmaat hun meerwaarde onder de aandacht van de lokale, regionale, nationale en zelfs Europese overheden. Een van de belangrijkste meerwaarden van zelfstandige ondernemers voor hun omgeving is het in stand houden van de leefbaarheid van het dorp of de buurt. In de komende weken bieden ondernemers in Nederland het rapport aan portefeuillehouders Economische Zaken of Ruimtelijke Ordening aan. In Eemsmond is dat burgemeester Van Beek. Het doel is het verstevigen van de band tussen de lokale overheid en de zelfstandig ondernemers.

Meerwaarde
Het gemeentebestuur van Eemsmond hoefde niet overtuigd te worden van het belang van de lokale zelfstandig ondernemers voor de leefbaarheid in de dorpen van de gemeente. "Een supermarkt in het dorp is een belangrijke voorziening. Maar ook als bron van inkomsten voor het personeel, ontmoetingsplek voor inwoners en als sponsor van lokale evenementen hebben zelfstandig ondernemers in onze gemeente een belangrijke meerwaarde", zei burgemeester Van Beek.

De burgemeester gaf aan dat de gemeente ondernemers die kansen zien in het gebied, graag ondersteunt. Dit jaar nog organiseert de gemeente een relatiedag voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Tijdens deze dag worden de banden verder aangehaald en wordt nader van gedachten gewisseld over de versterking van het MKB in Eemsmond.