Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28-01-2011

Automobilist met slok teveel van de weg gehaald

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen een 21-jarige automobilist uit Roosendaal van de weg gehaald. Tijdens een routinecontrole vanmorgen tegen 02.00 uur op de Antwerpseweg bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademanalyse wees uit dat de man 445 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

ROOSENDAAL - De politie heeft rond middernacht, op de Laan van België een 25-jarige automobilist uit Wuustwezel aangehouden voor hetzelfde feit. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij 365 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Eén op de vijftien automobilisten rijdt te hard

STEENBERGEN - Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteravond een snelheidscontrole gehouden op het traject
Halsteren-Dinteloord. Het verkeer werd tussen 17.30 uur en 21.30 uur in beide richtingen gecontroleerd. In totaal passeerden 2600
automobilisten het controlepunt. Hiervan overschreven 185 bestuurders de maximale toegestane snelheid.

Het Verkeershandhavingsteam gaat extra controleren op het traject Halsteren - Dinteloord. Het traject is één van de vijf trajecten waar de politie Midden en West Brabant met toezicht tracht het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. Op de N 259 ter hoogte van Steenbergen kwamen in 2010 drie verkeersdeelnemers om het leven en vonden op het traject de afgelopen jaren ongevallen plaats met (ernstig) letsel tot gevolg.

Twee gewonden bij verkeersongeval

ROOSENDAAL - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de kruising Rietgoorestraat met de Brembosstraat raakten een 15-jarige fietser uit Roosendaal en een 50-jarige motorrijder uit dezelfde woonplaats gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De 50-jarige motorfiets reed rond 16.15 uur over de Rietgoorsestraat richting Thorbeckelaan. Vanuit tegemoetkomende richting naderde de 15-jarige fietser. De fietser wilde linksaf de Brembosstraat inslaan en liet hierbij de van rechts komende motorfiets niet voor. Beiden kwamen ten val. Ten gevolge van de aanrijding liep de motorrijder een onderarmfractuur en de fietser een onder andere een sleutelbeenfractuur op.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-01-2011 15:09 | © Regio Midden en West Brabant |