Provincie Noord-Holland

Feestelijke afsluiting decennium WED

28 januari 2011 -

Op symbolische wijze overhandigde gedeputeerde Jaap Bond afgelopen maandag de laatste subsidies uit het programm `Water als Economische Drager', kortweg WED.

In aanwezigheid van diverse gasten vierde de gedeputeerde een decennium WED. De provincie Noord-Holland is een waterrijke provincie met grote mogelijkheden en capaciteit voor creatief en innovatief watergebruik.

In 10 jaar tijd hebben circa 50 watergebonden projecten in totaal ongeveer EUR 40 miljoen aan cofinanciering ontvangen. Met deze subsidies wil de provincie onder andere de regionale economie versterken en de werkgelegenheid bevorderen, extra bestedingen in Noord-Holland genereren en de positie van Noord-Holland als maritieme en watersportregio versterken.

Tijdens de uitreiking, die plaatsvond bij Roeivereniging Ossa in Heerhugowaard, toonde gedeputeerde Bond zich tevreden over de kwaliteit van de projecten die de provincie heeft mede gefinancierd. "Wij hebben mooie projecten gesubsidieerd. Ik zou graag zien dat de volgende Staten dit programma continueren."

Programma Water als Economische Drager
Het programma Water als Economisch Drager is inmiddels afgerond en het budget is op. In december 2010 heeft de provincie aan de laatste 11 watergebonden projecten subsidie toegekend. In deze laatste tender is EUR 2,6 miljoen uitgegeven als cofinanciering. Op WED staat een compleet overzicht van alle gesubsidieerde projecten en waar ze zich bevinden in Noord-Holland.

---