Océ

Océ in de top 10 van meest transparante bedrijven

Venlo, 28 januari 2011 - Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, is opgenomen in de top tien van de jaarlijkse Transparantiebenchmark.

Transparantie en MVO

De Transparantiebenchmark is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om transparantie in maatschappelijke verslaggeving van bedrijven in beeld te brengen. Voor de benchmark wordt informatie uit de financiële en maatschappelijke jaarverslagen gebruikt.

Océ scoort goed op relevante criteria

In 2010 is de maatschappelijke verslaggeving van de 500 grootste bedrijven in Nederland onderzocht. De beoordelingscriteria omvatten onder meer strategie en beleid, bestuursstructuur en managementbenadering, resultaten, maatschappelijk verslaggevingsbeleid, relevantie, betrouwbaarheid en betrokkenheid van stakeholders. Océ scoort goed op deze criteria en behaalt daarmee een tiende plaats van de in totaal 500 deelnemende ondernemingen. Vorig jaar namen er 183 organisaties deel aan de Transparantiebenchmark en nam Océ een 11e positie in.

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen is cruciaal criterium voor onze klanten", zegt Océ CEO

"We zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds belangrijker criterium wordt waarop klanten ons beoordelen," zegt Rokus van Iperen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ. "We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze verslaglegging zo transparant mogelijk is en zijn dan ook erg blij met het uitstekende resultaat in de Transparantiebenchmark."

Contactinformatie