Gemeente Barendrecht

Feestelijk gala voor Barendrechtse sporters

BARENDRECHT (maandag 24 januari 2011) - Het seizoen 2009-2010 leverde Barendrecht weer veel mensen op die op het gebied van sport iets bijzonders hebben gepresteerd. Deze prestaties worden nog eens extra uitgelicht op het Sportgala, dat dit jaar op vrijdag 28 januari plaatsvindt in het gemeentehuis. Tijdens deze jaarlijks terugkerende sportverkiezingen kiest de jury onder meer de beste sportman, -vrouw en -ploeg van het afgelopen seizoen. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Tijdens het Sportgala worden er in verschillende categorieën prijzen uitgereikt: beste sportman, beste sportvrouw, beste sportploeg, meest veelbelovende sporter(ster), meest veelbelovende sportploeg, beste sportbestuurder en beste sportvrijwilliger. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd. Deze nominaties zijn tot stand gekomen door voordrachten van verenigingen en inwoners.

Goede vrijetijdsbesteding

Wethouder Ter Borg legt uit waarom Barendrecht elk jaar het Sportgala organiseert: 'Sport is goed voor je lichaam en is een goede manier om je vrije tijd te besteden. Het gaat natuurlijk niet alleen om de prestatie, maar ook om het plezier. Het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd op sportgebied. Dat brengen wij graag onder de aandacht tijdens dit evenement.'

Jos Vis-wisselbokaal

Dit jaar wordt voor het eerst de Jos Vis-wisselbokaal uitgereikt. Jos Vis reikt deze prijs tijdens het Sportgala zelf uit aan iemand die voor de promotie van de sport in Barendrecht belangrijk is (geweest).

Komen, kijken of luisteren?

De organisatie van het Sportgala is in handen van de gemeente. De prijzen worden onder andere uitgereikt door vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders. Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u het wel meemaken? Luister dan naar de live-uitzending op Exxact FM radio (106.4 in de ether en 105.9 op de kabel) of kijk naar Locom TV.

Nominaties

Sportman

Bert Flier (Atletiek-CAV Energie)

Romario Soekandar (Taekwondo-TC Soekandar & TDK Nederland)

Ties Theeuwkens (Basketball-WCAA Giants Bergen op Zoom)

Sportvrouw

Daisy Bommeleyn (Badminton- The Flying Shuttle)

Annemarijne Mohlmann (BMX Fietscrossen-Aad van Loon, Spuijcrossers)

Patricia Pijl (Rolstoeldanseres-Danceplaza Ridderkerk)

Sportploeg

BVV Barendrecht (1e elftal)

CAV Energie (Het meisjes-junioren A- estafetteteam)

Korfbalvereniging Vitesse (1e team)

Meest veelbelovende sporter(ster)

Robert Bons (CAV Energie)

Cherraine Breinburg (VV Smitshoek)

Nisrine Masrhalmi (CAV Energie)

Meest veelbelovende sportploeg

BVV Barendrecht (B1)

CAV Energie (Estafette-cross junioren C)

ZPB H&L Productions Meisjes onder de 17 (BM1)

Sportbestuurder

Piet Prins (The Flying Shuttle)

Henk van der Pol (Korfbalvereniging Vitesse)

Wil Roestenburg (BVV Barendrecht)

Sportvrijwilliger

Peter van Driel (CBV Binnenland)

Ab Enters (CAV Energie)