Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Brandhoutdag Strubben Kniphorstbosch 29 januari

Borgweg tussen Schipborg en Anloo

De herinrichting van het noordelijk deel van het Strubben Kniphorstbosch nadert zijn voltooiing. Sinds 9 november ging Aannemingsbedrijf Rien ten Berge met grote omzichtigheid in het gebied aan de slag om de archeologische sporen niet te beschadigen. Een deel van het naaldhout wordt versnipperd en gaat naar de houtgestookte energiecentrale waar het wordt verbrand en omgezet in groene stroom. Het dikkere naaldhout wordt verwerkt voor industriële doeleinden.

Het vrijkomende loofhout zal worden verkocht aan belangstellenden om te dienen als openhaardhout. De stammen zullen per stuk tegen een gemiddelde prijs worden verkocht op de lokale brandhoutdag op zaterdag 29 januari a.s. Omgerekend wordt het hout voor 40,00 per kuub betaald. De stammen hebben een lengte van ongeveer 1,25 m., het meeste hout is afkomstig van eiken en berken.

De stammen worden dus per stuk verkocht, ongeacht houtsoort, dikte en gewicht. Bij natte weersomstandigheden moet rekening worden gehouden met een slechte conditie van het zandpad. Er wordt maximaal 2 kuub per klant per keer verkocht. Er gaat ongeveer 350 kuub brandhout in de verkoop.

Het hout is alleen bestemd voor particulier gebruik, dus niet voor handelaren! Met 2 personen is het meeste hout tilbaar maar u dient zelf voor de benodigde menskracht te zorgen. Om de veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen mag er niet ter plaatse met motorzagen worden gewerkt, dit is uitsluitend voorbehouden aan Staatsbosbeheer personeel.

Er kan niet contant worden afgerekend, door middel van het ondertekenen van een eenmalige machtiging wordt het bedrag van uw rekening geschreven, denk er wel om een legitimatiebewijs mee te nemen zoals uw rijbewijs of paspoort! Er kan geen hout worden gereserveerd. De verkoopdag duurt van 9.00 uur tot 15.00 uur. Bezoekers moeten, gezien de te verwachten belangstelling, rekening houden met wachttijden!

Gedurende de brandhoutdag is er een één richtingsverkeer regeling ingesteld vanaf de Strubbenweg/Holle Drift in Schipborg en vanaf Camping Anloo (Bosweg), de uitgang is richting de Borgweg.

Share