Infotainmentmiddag over seks

27/01/2011 12:43

Schorerstichting

Mannenmatinee is de tweemaandelijkse infotainmentmiddag van Schorer. Tijdens het matinee gaan homomannen met elkaar in gesprek over actuele gezondheidsthema's in café Boven in Amsterdam.

Hiv, soa en veilige seks zijn lastige gespreksonderwerpen. Uit angst voor stigmatisering en afwijzing durven veel homomannen het onderwerp niet aan te snijden voorafgaand aan een seksdate. Peter de Groot, coördinator hiv-preventie Amsterdam bij Schorer:'Veel homomannen hebben veronderstellingen en vragen over seksuele gezondheid. Mannenmatinee is dé plek om elkaar op informele wijze te informeren. Ik verwacht dat door Mannenmatinee het bespreken van seksuele gezondheid ook in andere situaties makkelijker wordt.' Mannenmatinee is een informatieve middag die wordt afgewisseld met optredens en entertainment.

Fags & Fiction

Heb ik seks zoals ik dat wil? Die vraag staat centraal tijdens de matineebijeenkomst van 29 januari 2011. De middag is opgehangen aan de campagne Fags & Fiction van Schorer. Deze on- en offline discussie, die Schorer op 17 januari lanceerde op facebook.com/mantotman, wordt ondersteund door een animatiefilmpje over aannames in de community en een quiz. Gespreksbijeenkomsten door heel Nederland zijn ook onderdeel van de nieuwe Schorer-campagne. Mannenmatinee bijt het spits af met onderzoeker Wijnand van der Boom van GGD Amsterdam.

Tijdens de eerste matinee laat filmmaker Patrick Bus fragmenten zien uit zijn film Barely Positiv. Aan het afronden van de film wordt nog hard gewerkt, maar Bus trakteert ons op fragmenten die in de film een prominente plek innemen. Bus: 'De thema's seksuele keuzes en persoonlijke opvattingen van een stel, waarvan de ene partner hiv-positief en de ander hiv-negatief, staan centraal in de film.' De middag wordt afgesloten met een groepsdiscussie aan de hand van prikkelende stellingen die afgeleid zijn van stellingen op Facebook.





http://schorer.nl