Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 28-01-2011

ELLEN TEN DAMME VELT ZATERDAG HAAR KRITISCHE OORDEEL OVER DE ZORRO'S

In de achtste finale van Op zoek naar Zorro is de rol van gastpanellid weggelegd voor rockchick Ellen ten Damme. Deze stoere dame weet precies wat de kandidaten in huis moeten hebben: "Elke vrouw wil toch eigenlijk een stoere charmante Zorro. Ik zou verliefd op Zorro moeten kunnen worden. Het mooie aan deze show is dat er naar iets concreets wordt toegewerkt, namelijk een productie. En dat de mannen getalenteerd zijn is natuurlijk duidelijk." Naast het beoordelen van de Zorro's zal Ellen deel uitmaken van de spectaculaire openingsact. "Waarschijnlijk zit er een stukje acrobatiek in..."

Ellen ten Damme wordt vaak beschreven als de vrouw die alles kan. Afgelopen zomer was ze het stralende middelpunt in de grote circusshow Cirque Stilleto waarin ze hits zong van Madonna, Duffy, Britney Spears en vele anderen. Als zangeres en performer treedt ze al jaren op in Nederland en Duitsland. Inmiddels heeft ze haar eerste Nederlandstalige album geproduceerd in samenwerking met Ilja Pfeijffer. Ellen ten Damme wordt gezien als een podiumbeest met een dijk van een stem. Dat maakt de vrouw die alles kan meer dan geschikt als gastpanellid bij de zoektocht naar Zorro.

Afgelopen zaterdag moesten twee Zorro's het strijdtoneel verlaten. In de eerste sing-off verloor Jeroen de strijd van Mischa en de tweede sing-off zorgde ervoor dat Kelvin naar huis moest. Voor de overige Zorro's is de strijd spannender dan ooit; Ruud, Dennis de G, Roman, Tommie, Mischa en Marijn nemen het op 29 januari opnieuw tegen elkaar op. Ellen ondersteunt de vertrouwde panelleden Erwin van Lambaart (voorzitter), Pia Douwes en Willem Nijholt bij het beoordelen van de multitalenten. Frits Sissing presenteert de show.

Op zoek naar Zorro wordt geproduceerd door Eyeworks.

opzoeknaarzorro.avro.nl; dé site over Op zoek naar Zorro, met video's, forums, weblogs en het wekelijkse programma Op zoek naar Zorro Backstage.

Zaterdag 29 januari om 20.25 uur liveshow en resultshow om 21.55 uur