Gemeente Noordenveld

voor toneelvereniging Woldbloem Roderwolde

Zilveren legpenning voor toneelvereniging Woldbloem Roderwolde

Gepubliceerd op: 29 januari 2011

Toneelvereniging Woldbloem uit Roderwolde bestaat dit jaar 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum ontving de toneelvereniging op vrijdag 28 januari 2011 rond 20.00 uur, de legpenning van de gemeente Noordenveld in zilver. Dit gebeurde tijdens de receptie van de toneelvereniging in Café Het Rode Hert in Roderwolde.

Woldbloem

Op de website van de toneelvereniging www.woldbloem.nl staat dat de laatste vijf jaar de vereniging eigen producties speelt, die zich in en om het dorp afspelen. De onderwerpen van deze humoristische stukken hadden altijd te maken met actuele gebeurtenissen. Het kan dan ook niet anders dat het stuk dat dit jaar wordt gespeeld over het jubileum gaat.

Vijf voorstellingen bijna uitverkocht

Verder valt op de site te lezen dat het de vereniging de laatste jaren voor de wind gaat. Steeds weer komen er veel bezoekers, met als gevolg dat er nu al vijf voorstellingen worden gegeven, die in een mum van tijd zijn uitverkocht. Toch is het bestuur van mening dat er dit jaar maar eens een frisse wind moet waaien.

Historisch onderzoek

Speciaal vanwege het jubileum is er een historicus in de arm genomen die de historie van de vereniging bestuderen gaat. Er zijn namelijk aanwijzingen dat er al ver voor de oprichting van Woldbloem toneel werd gespeeld in deze omgeving. Hij heeft ook opdracht gekregen uit te zoeken of er van zijn bevindingen een toneelstuk te maken is.