Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout (NB), 29-01-2011

Adequaat optreden medewerkers voorkomt mogelijk overval

'S-GRAVENMOER - De politie heeft vanmorgen drie mannen van 17 en 39 jaar uit Dongen en een 22-jarige uit Roermond aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een poging tot overval. Ze zijn op het bureau ingesloten.

De politie ontving tegen 06.00 uur de melding van een verdachte situatie bij een supermarkt aan de Molendijk. Oplettende medewerkers van de winkel zagen bij de achteringang een man staan. In zijn directe omgeving stond een auto geparkeerd met daarin twee andere mannen. Op het moment dat de medewerker contact opnam met de politie sprong de verdachte die zich bij de achteringang schuil hield over een hekwerk en nam plaats in de auto waarna het voertuig wegreed. De politie spoedde zich ter plaatse. Aanrijdend troffen de agenten de auto met de drie inzittenden aan op de Provincialeweg in Oosteind. Tijdens controle bleek dat één van hen een bekende was van politie en justitie. In de auto vond de politie onder andere een koevoet. Door oplettendheid van de medewerkers bij het benaderen van de winkel en het daarna alert reageren door de politie te informeren hebben is een mogelijke overval verijdeld.

Echtgenoot slaat en bijt vrouw

DONGEN - De politie heeft vanmorgen in een woning in Dongen een 32-jarige man aangehouden. Agenten namen poolshoogte na een ontvangen melding van huiselijk geweld. In de woning werden ze aangesproken door het slachtoffer, een 33-jarige vrouw. Ze vertelde dat haar man haar tijdens een woordenwisseling haar meerdere keren in het gezicht geslagen had. Ook had hij in haar arm gebeten. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, was eveneens in het pand. Agenten troffen hem aan op de eerste verdieping in bed. Hij reageerde agressief in de richting van de politie.

Politie haalt 'beginnend' bestuurder van de weg

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 02.30 uur op de Hoofdstraat een 21-jarige automobilist uit Sprang-Capelle
aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid overtrad. Hij had 255 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

Echtgenoot bedreigt vrouw

VEEN - De politie heeft gistermiddag, in een woning in Veen een 43-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 27-jarige vrouw woordelijk te hebben bedreigd.
Tijdens een woordenwisseling in de woning dreigde de verdachte zijn vrouw woordelijk met de dood. Het slachtoffer vluchtte daarop de woning uit en nam contact op met de politie.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-01-2011 14:24 | © Regio Midden en West Brabant |