Politie Gelderland-Zuid

Mogelijke inbrekers aangehouden

Herwijnen, 29-01-2011 o Twee mannen uit Rotterdam en Driebruggen zijn vrijdagnacht rond 1.30 uur aangehouden op de Waaldijk in Herwijnen. Het tweetal had in hun auto mogelijk inbrekerswerktuig liggen.

Surveillerende politiemensen zagen de auto rijden op de Achterweg en voerden een controle uit. In de auto werden meerdere soorten gereedschap aangetroffen, die geschikt zijn voor het openbreken van woningen of autos.

Het is voor de algemene plaatselijke verordening van de gemeente Lingewaal verboden, snachts inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Ter voorkoming van inbraken waren deze agenten gericht aan het surveilleren. In de auto werd daarnaast nog een mobieltje en losse autoradio gevonden.
Navraag bij de politiemeldkamer leerde dat diezelfde avond op de Mert in Herwijnen tussen 21 en 01.20 uur een inbraak was gepleegd. Daarbij was een tv weggenomen.

Het tweetal is door de agenten aangehouden voor bezit van het inbrekerswerktuig; de mobiel en autoradio zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De verdachten zijn zaterdag verhoord. Het gereedschap zou de autobestuurder voor zijn werk in de auto hebben liggen. (01)

Laatst gewijzigd 29-01-2011 15:31 | © Regio Gelderland-Zuid |