Website Xantia | redactionele zaken online


DEN BOSCH, 20110129 -- Sinds vandaag kunnen organisaties die op zoek zijn naar redactionele versterking terecht op www.xantia-rz.nl, de website van Xantia | redactionele zaken. Het bureau biedt teksten op maat en wordt gerund door Anita Weisink, sinds 1990 actief als communicatieadviseur en (eind) redacteur.

"In het leven draait alles om communicatie", aldus Weisink op de nieuwe site. "Communicatie verbindt mensen en brengt hen in beweging. Taal is daarbij het belangrijkste hulpmiddel. Als zender wil je natuurlijk dat je boodschap overkomt. Maar dan moet die wel toegankelijk en helder zijn, oftewel afgestemd op de mensen die je wilt bereiken. Dat vraagt om specifieke deskundigheid, die organisaties wellicht niet altijd voldoende in huis hebben."

Xantia | redactionele zaken schrijft diverse soorten teksten. Geschikt voor print, maar ook voor beeldscherm. Het bureau maakt nieuwsbrieven, folders en brochures, werkt mee aan personeelsbladen en relatiemagazines, en schrijft voor jubileum- en andere gelegenheidsuitgaven. Op www.xantia-rz.nl zijn verschillende voorbeelden te zien. Advies over het grafisch ontwerp behoort ook tot de mogelijkheden. "Het grafisch ontwerp is heel belangrijk," zegt Weisink, "want als dat goed is, wordt de tekst alleen nog maar sterker en komt de boodschap nog beter over."

Sinds de oprichting in 1994 heeft Xantia | redactionele zaken gewerkt voor organisaties als Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, Schuitema, Stichting Twentse Bijbelvertaling, SNS Bank, Kluwer en Jeroen Bosch Ziekenhuis. Daarnaast is er - in opdracht van Historion, jubileumboek.nl en Storytelling Company - veel geïnterviewd en geschreven voor bijvoorbeeld Casa 400, B/E Aerospace, CSU, Ministerie van Justitie, Sligro en BDO.