Politie Groningen

Zondag 30 januari 2011

Provincie Groningen , 30-01-2011

Alcoholcontroles in de Stad Groningen

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en nacht op diverse plaatsen in Groningen alcoholcontroles uitgevoerd.Vijfbeginnende bestuurders werden hierbij aangehouden voor het rijden onder invloed.De ademanalysetesten leverden diverse alcoholpromillages op;0,3 promille; 0,7 promille (3 uren rijverbod), 0,45 promille (2 uren rijverbod) 1,1 promille (7 uren rijverbod) Van deze bestuurder werd het rijbewijs afgenomen.Tegen de alcomobilisten is proces-verbaal opgemaakt.Ook werden tijdens de controle 12 bekeuringen uitgedeeld.Het ging hier om:staan in stopverbod (2x); het niet tonen rijbewijs (4x); passagier vervoeren zonder zitplaats; negeren stopteken; rijden in strijd met gesloten verklaring; Wet economische delicten (geen vrachtbrief in vrachtauto); niet dragen autogordel en het niet vasthebben van kinband helm bromfiets. Ook bleekeen taxichauffeur te lang achter het stuur had gezeten. Hij werd naar huis gestuurd.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

GRONINGEN Dankzij een alerte getuige heeft de politie zaterdagmorgen een 60-jarige auto-inbreker in zijn woning aan de Nijensteinheerd in Groningen aangehouden. Een getuige had gezien hoe de verdachte in de Haddingestraat in een geparkeerde auto zat te rommelen. De auto-inbreker was na de inbraak weggereden in een andere auto. Op basis van kentekengegevens konden gewaarschuwde agenten de man met gemak meenemen naar het politiebureau. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Actie parketpolitie succesvol

PROVINCIE GRONINGEN - De parketpolitie heeft zaterdag op diverse plekken in de provincie Groningen achttien personen aangehouden. Deze personen hadden nog geldboetes en/of gevangenisstraffen openstaan. Vijf personen hebben hun boetes alsnog betaald. Tijdens de actie werd ongeveer 7400 euro aan openstaande geldboetes geïnd. Dertien personen werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. In een woning in de Korrewegwijk in Groningen werden nog een revolver een riotgun (imitatie) en een ploertendoder gevonden. De wapens werden in beslaggenomen. De politie maakt hiervan proces-verbaal op. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Minderjarige winkeldievegges aangehouden

VEENDAM De politie heeft zaterdagmiddag twee minderjarige meisjes (13 en 14 jaar) uit Muntendam en Wildervank aangehouden. De meisjes werden door winkelpersoneel in een schoenenzaak in de Kerkstraat in Veendam betrapt bij het stelen van een paar schoenen. Bij fouillering door gealarmeerde agenten bleken de meiden ook in het bezit van diverse make-up artikelen. Ook deze spullen bleken gestolen uit een andere winkel. De meiden hebben de goederen achter gelaten bij de politie. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Getuigen redden slachtoffers na verkeersongeval

MUNNEKEZIJL Een 45-jarige vrouw en haar 11-jarige dochter uit Burum zijn zaterdagmiddag op de Olde Borchweg in Munnekezijl gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Door heldhaftig optreden van twee mannen uit Munnekezijl (24 en 59 jaar ) konden slachtoffers, die met de auto te water was geraakt, worden gered. De 45-jarige bestuurster was met haar auto in een bocht door nog onbekende oorzaak in de slip geraakt. Het voertuig kwam hierdoor op de kop in een brede sloot terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de meerdere ambulances en de brandweer van Grijpskerk. Ook werd de hulp van meerdere duikploegen van de brandweer en de traumahelikopter ingeroepen. De 24- en 59-jarige bewoners van de Olde Borchweg verleenden direct eerste hulp. Beiden konden de auto met een trekker en een sleepkabel op de zijkant trekken. Hierop konden de hulpverleners beide inzittenden uit de auto halen. Het 11-jarig meisje is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw raakte onderkoeld en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadig en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de Stadjer, een bekende van de politie, op de Grote Markt een willekeurige fiets meenam. Bij controle bekende de fietsendief dat de fiets niet van hem was en hij deze even daarvoor had gestolen. Om dat moment meldde ook de eigenaar van de fiets zich bij de agenten. De verdachte moest mee na het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De fiets is na de aangifte teruggeven aan de eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Inzittende gewond na inhaalmanoeuvre

SCHEEMDA Een vrouw uit Groningen (leeftijd onbekend) is zaterdagmorgen gewond geraakt op de de A7 nabij Scheemda. De vrouw zat in een auto die werd bestuurd door een 20-jarige plaatsgenoot. De automobilist reed op de A7 richting Winschoten. Toen hij een 61-jarige automobilist inhaalde raakte hij, vermoedelijk door de plaatselijke gladheid, met zijn auto in de slip. De Groninger verloor de macht over het stuur en schampte de auto van de 61-jarige bestuurder. Hierdoor kwam de 20-jarige automobilist met zijn auto in een sloot tot stilstand. De 61-jarige automobilist kon zijn auto veilig op de vluchtstrook tot stilstand brengen. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Het vrouwelijke slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de Stadjer raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De 61-jarige automobilist kon geschrokken zijn weg weer vervolgen.

Veel mis met bromfietser

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen hoe de Stadjer zonder helm en verlichting reed over de Nieuwstad in Groningen. Tijdens controle bleek hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De bromfiets was voorzien van een gestolen kentekenplaat en was niet verzekerd. Ook bleek de bromfietser onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,6.Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De bromfiets werd door de politie in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man voor mishandeling ingerekend

GRONINGEN - De politie heeft zondagmorgen in de Poelestraat in Groningen een 26-jarige man (zonder woonadres) aangehouden voor mishandeling. Een 48-jarige man uit Groningen sprak surveilleerden agenten aan en verklaarde dat hij zonder enige reden een klap tegen zijn oor had gekregen. De politie kon de 26 -jarige verdachte in de Poelestraat aanhouden. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De geweldpleger moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden voor belediging

GRONINGEN - Een 29-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor belediging. Op het moment dat agenten op de Grote Markt surveilleerden stak de verdachte haar middelvinger op in de richting van de agenten. De vrouw werd daarop door de agenten aangehouden. Na verhoor kon zij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist maakt brokken

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 54-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een automobilist na een aanrijding was doorgereden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de kruising van de Parkweg met het Hoornsediep in Groningen een 25-jarige fietser uit Groningen had aangereden. De automobilist was na de aanrijding doorgereden. Op basis van kentekengegevens en getuigenverklaringen kon de Fries, in samenwerking met agenten van de Regiopolitie Friesland, op de A7 nabij Drachten worden aangehouden. Bij controle wees een blaastest uit dat de automobilist teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,25. Hij is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het 25-jarige slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Vervelende buspassagiers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Stationsweg in Groningen twee knapen (15 en 18 jaar) uit Tolbert en Leek aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van vervelende buspassagiers in een bus van Arriva. Een buschauffeur had problemen gekregen met beide knapen omdat zij geen geldig plaatsbewijs hadden. De 15-jarige jongen bleek in het bezit van een OV-chipkaart die niet van hem was. Hierop moesten de knapen mee naar het politiebureau.Het duo werkte niet mee tijdens hun aanhouding. Met gebruik van gepast geweld en met behulp van de boeien werd het duo ingerekend. De amokmakers mochten na verhoor het politiebureau verlaten.De 15- jarige bleek onder invloed van softdrugs te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.