Politie Twente

Sluipverkeer bekeurd
Zenderen
Na aanleiding van klachten uit de buurt hebben politieagenten gecontroleerd op sluipverkeer over de Bekkingvelderweg in Zenderen. Daar werd op vrijdag 28 januari 2011 tussen 16.00 uur en 18.00 uur gecontroleerd op het inrijverbod. Drie bestuurders kregen een bekeuring. (2011008477)

Vier auto's betrokken bij aanrijding Hengelo
Vier personen werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Door aanrijding en de omleiding van het verkeer ontstond korte tijd file.

Een 58-jarige bestuurder van een auto uit Haaksbergen reed op zaterdag 29 januari 2011 omstreeks 15.54 uur over de A1 in de richting van Oldenzaal. Door de drukte op de weg, richting Plein Westermaat, ontstond er een file ter hoogte van afrit 30. De 58-jarige bestuurder zag dat het verkeer voor hem remde. De bestuurder wilde zijn weg richting Oldenzaal vervolgen en keek of hij mogelijk van rijstrook kon wisselen. Op dat moment stond het verkeer voor hem nagenoeg stil. De bestuurder heeft hard geremd maar kon niet voorkomen dat hij tegen de auto voor hem botste. Deze schoot door tegen de auto daarvoor en die botste tenslotte ook tegen een auto. In totaal raakten vier personenauto's beschadigd. De drie inzittenden van de auto van de 58-jarige man werden evenals een 71-jarige vrouw uit 's Gravenzande door een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding waren beide rijstroken geblokkeerd. De weg werd daarom volledig afgezet om zo goed mogelijk hulp te verlenen en op te ruimen. Het overige verkeer werd korte tijd omgeleid. Dit veroorzaakte een file. Tegen de 58-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011008647)

Bestuurder verdacht van rijden onder invloed van drugs Wierden
Rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. Getuige gaf door dat de automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Een getuige meldde op vrijdag 28 januari 2011 omstreeks 23.17 uur dat hij een automobilist zeer gevaarlijk had zien rijden vanuit Den Ham in de richting van Daarle. De bestuurder zou behoorlijk slingeren over de gehele weg. De politie stelde een onderzoek in en trof de auto, die door de getuige was gezien, aan in de berm van de Hexelseweg in Hoge Hexel. Een 35-jarige man uit Den Ham stond naast de auto tegen een boom aangeleund. De lichten van de auto waren ontstoken en de motor draaide. De agenten zagen dat de man richting de auto liep en hebben hem aangehouden. In zijn fouillering werd een flesje met mogelijk GHB aangetroffen en in beslag genomen. Deze inhoud wordt nader onderzocht. De 35-jarige bestuurder werkte mee aan de urineproef. Deze wordt onderzocht door het NFI. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011008494)

Meerdere inbraken in gemeente Hellendoorn Hellendoorn
Politie stelt nader onderzoek in naar diverse inbraken en verzoekt getuigen contact op te nemen.

Bewoners van een woning aan de Nieuwkamp in Hellendoorn zagen, nadat ze terugkwamen van een verjaardagsfeestje, dat er in hun woning was ingebroken. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 21.15 uur en 01.00 uur. Men heeft/hebben zicht toegang tot de woning verschaft via de achterzijde. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen waaronder een kluis en gouden sieraden. (2011008514)

Nijverdal
De bewoners van een woning aan de Bleekweg in Nijverdal waren vrijdag 28 januari tussen 8.45 uur en 21.30 uur niet aanwezig. In deze tijd is er ingebroken en zijn diverse goederen waaronder gouden sieraden weggenomen. (2011008495)

Nijverdal
In een woning aan de Noordelijke Hoofddijk in Nijverdal werd op zaterdagmiddag rond 15.47 uur door de buren ontdekt dat er was ingebroken. De bewoners waren op vakantie. Uit de woning is onder andere een televisie (flat-screen) gestolen. (201100865)

Hellendoorn
Omdat de bewoonster tijdelijk opgenomen is in een verzorgingstehuis was haar woning aan de Schuilenburgerweg in Hellendoorn onbewoond. Op zaterdagmiddag werd ontdekt dat er was ingebroken. Men heeft ingebroken tussen vrijdag 28 januari 11.00 uur en zaterdag 29 januari 13.00 uur. De inbreker(s) heeft/hebben zich toegang verschaft in de woning via de achterzijde. De bewoonster moet nog aangifte doen. ( 2011008655)

Hellendoorn
Een oplettende overbuurman aan de Schuilenburgerweg zag op vrijdag 28 januari 2011 omstreeks 21.30 uur licht branden in een woning tegenover hem. Tevens zag hij een silhouet van een persoon. Omdat de buurman wist dat daar niemand meer woonde, is hij gaan kijken en ontdekte dat er was ingebroken. De familie van de eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan maar mist niets van waarde. (2011008531)

De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraken en verzoekt getuigen contact op te nemen: 0900-8844. Wie heeft er iets verdachts of opmerkelijks gezien of gehoord, voor, na of tijdens de inbraak in de omgeving van deze woningen ? Politie adviseert bij absentie in de vooravond om de gordijnen te sluiten, verlichting aan te laten of plaatsen van bewegingssensoren en eventueel de televisie aan te laten staan.

Man beschoten met alarmpistool Enschede
Een 21-jarige man werd voor een café aan de Stadsgravenstraat in Enschede beschoten. De politie stelde een onderzoek in, vond een alarmpistool en hield een 25-jarige verdachte aan.

Op zondag 30 januari 2011 omstreeks 4.50 uur kwam er bij de politie een melding dat er geschoten werd in een café. De gealarmeerde agenten troffen voor de zaak een groep vechtende mensen aan. De deur van het betreffende café was dicht om de vechtersbazen te scheiden. Een 21-jarige jongen uit Enschede vertelde aan de agenten dat hij was beschoten door iemand met een alarmpistool. De agenten troffen een flinke ronde bloeduitstorting op zijn borst aan. De 21-jarige man vertelde dat hij in het café ruzie had met een groepje jongens. Ze werden daarop allemaal de zaak uitgewerkt. De deur van het café ging dicht. En vervolgens direct weer open. Van binnenuit werd daarop op de 21-jarige man geschoten. De man komt vandaag aangifte doen.

De politie heeft direct iedereen gefouilleerd die in het café aanwezig was en een nader onderzoek ingesteld. Toen de zaak leeg was werd het alarmpistool aangetroffen. Een 25-jarige man uit Enschede werd om 5.50 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is opgesloten. (2011008798)

Baldadige man gesnapt dankzij cameratoezicht Hengelo
Door cameratoezicht werd gezien hoe een onbekende man een band van een fiets liet leeglopen. Het signalement werd doorgegeven aan de politieagenten die op zondag 30 januari 2011 omstreeks 4.57 uur in de binnenstad surveilleerden. Zij zagen in de omgeving Bij de Toren een 46-jarige man uit Hengelo lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Tevens bleek op de locatie welke de 'uitkijkers' van cameratoezicht had doorgegeven dat van een damesfiets het ventiel uit het achterwiel was gedraaid. De man kon, toen hij hiermee werd geconfronteerd, niet anders dan bekennen. Hij heeft een boete gekregen voor baldadigheid. (201108800)

Vals geld
Almelo
Bij een café in Almelo aan de De Waag werd op zondag 30 januari 2011 omstreeks 3.31 uur ontdekt dat een klant had betaald met valse briefjes van 100 euro. De politie heeft de briefjes in ontvangst genomen voor nader onderzoek. (2011008814)

Dronken Pool klemgereden door medeweggebruikers Enter, Wierden
Op zaterdag 29 januari 2011 omstreeks 19.55 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een personenauto die gevaarlijk rijgedrag vertoonde over de A1. Deze auto was op een gegeven moment klemgereden ter hoogte van hectometerpaal 137.3 door medeweggebruikers. De politieagenten troffen een man in de auto aan met alle deuren gesloten. Op aandringen van de politieagenten opende hij de deuren. De agenten roken meteen dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man, 32 jaar uit Gliwice (Polen), werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde medewerking aan een blaas- of bloedproef. De man is opgesloten. (2011008674)

Spreken is zilver, zwijgen is.. Hengelo
Een 46-jarige man beledigde een agent nadat zijn zus een bekeuring kreeg.

Een 32-jarige vrouw uit Almelo werd op zaterdag 29 januari omstreeks 23.45 uur gecontroleerd door twee surveillerende politieagenten op de Beursstraat in Hengelo omdat ze opviel door haar verkeersgedrag. Toen de agenten haar vroegen naar haar rijbewijs sprong de bestuurster direct uit haar vel en reageerde zich verbaal helemaal af op de agenten. De agenten hadden nog niet de kans gehad om een woord met haar te wisselen. De vrouw kreeg een bekeuring omdat zij haar rijbewijs niet bij zich had. Omdat de agenten een alcohollucht roken werd zij verzocht om mee te werken aan een blaastest. Stampvoetend en boos liep de vrouw naast haar auto. Ze was het niet eens met de bejegening van de agenten naar haar toe. Zelnoemde zelfs één van de agenten een idioot en bleef oreren en ageren in hun richting. De agenten kregen haar toch eindelijk zover dat ze meewerkte aan de blaastest. Deze viel positief voor haar uit, ze was niet onder invloed van alcohol. De broer, een 46-jarige man uit Den Ham, zat naast haar in de auto en bemoeide zich ook met de situatie. Nadat hij enkele keren werd verzocht afstand te bewaren liep hij weg en beledigde de agenten. De man werd daarop aangehouden. De man bood later zijn excuses aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011008707)

Succes met burgernetactie
Almelo
Weggelopen dementerende man aangetroffen dankzij burgernet.

Op zaterdag 30 januari 2011 omstreeks 10.12 uur kwam bij Politie Twente een melding van een verzorgingstehuis dat een dementerende bewoner van 73 jaar was weggelopen. De politie is, net als familie en verzorgers gaan zoeken en heeft Burgernet Almelo ingeschakeld. Rond 11.45 uur kwam er een melding van een 66-jarige man uit Almelo dat hij de 73-jarige man had zien lopen in de omgeving van de Baniersweg. Daar werd de dementerende man aangetroffen en teruggebracht naar zijn verzorgingsadres aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De 66-jarige man was aangemeld bij Burgernet. In totaal werden er 112 deelnemers bereikt. (2011008590)

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl.

Schennispleger aangehouden
Almelo
Een 26-jarge man uit Almelo werd aangehouden nadat er melding was gedaan van schennisplegen.

Op vrijdag 28 januari 2011 omstreeks 19.26 uur kwam er een melding binnen van een man die zijn geslachtsdeel liet ziet aan het Eskerplein in Almelo. Signalement en het kenteken van zijn voertuig werd doorgegeven waarna de politie hem snel kon aanhouden. Hij is overgedragen aan de afdeling zedenzaken van de politie Twente. (2011008444)

Vrouwen stelen grote hoeveelheden sigaretten Hengelo
Door de beveiligingsmedewerker van een winkel werden twee vrouwen aangehouden nadat zij betrapt waren op het stelen van negentien sloffen sigaretten en shag.

De vrouwen, 20 en 21 jaar uit Almelo werden overgedragen aan de politie. Zij worden verdacht van het stelen van negentien sloffen sigaretten met een waarde van 919,30 euro. De vrouwen zijn in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (2011008456)


-----------------------
Datum 30 januari 2011
Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --