Universiteit Twente

Studium Generale: De neutrale staat en christelijke politiek

31 januari 2011

De Universiteit Twente kent vier christelijke studentenverenigingen, de Tweede Kamer drie christelijke partijen. In een cultuur die steeds meer seculariseert roept dat vragen op. Vragen die deze verenigingen, verenigd onder de naam ChOOSE, voorleggen aan Tweede Kamerlid Arie Slob: Wat betekent het om als christen in de politiek te opereren? Hoe verhoudt zich de eigen overtuiging tot het uitgangspunt van een neutrale staat? Welke mogelijkheden zijn er, welke grenzen, welke dilemma's, en wat te doen met inspiratie die uit heel andere bronnen voortkomt?

Drs. Arie Slob studeerde geschiedenis, was docent geschiedenis en maatschappijleer, en is sinds jaar en dag lid van de Tweede Kamerfractie van de Christen Unie. In de periode van het kabinet Balkenende IV was hij daarvan ook de fractieleider.

Maandagavond 31 januari. Vrijhof/Agora, 19.30 - 21.00 uur.

Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en het Christelijk Overleg Orgaan Studenten Enschede. Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.