Scania


maandag 31 januari 2011 9:56

Nieuwe Scania G 480 voor Maritieme specialist VCU in Urk

Breda, 28 januari 2011 - VCU te Urk heeft een nieuwe Scania G 480 in gebruik genomen. Deze wordt ingezet voor een niet alledaagse toepassing, namelijk het laden en lossen van vissersnetten, dikke staalkabels, dikke touwen en andere spullen met behulp van hydraulische lieren op schepen.
Vergroot foto

De vrachtwagen is voorzien van een Scania XPI motor (extreem high pressure injection), welke voldoet aan de Euro 5 norm zonder AdBlue. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Joure. De vier-assige Scania G480 LB8x2*6HNB is voorzien van alle comfort. Ten eerste zorgt de 480 pk/ 2500 Nm sterke motor voor voldoende kracht en koppel dat al tussen de 1.000 en 1.300 toeren beschikbaar is. Daarnaast zorgen de fraaie interieur- en exterieurkenmerken van de vernieuwde G-serie voor veel comfort en uitstraling, alsook de Scania Opticruise versnellingsbak. De G-Highline cabine biedt veel ruimte - ook als de chauffeur meerdere dagen onderweg is - en is voorzien van een extra lampenbeugel met verstralers en luchthoorns op het dak. Verder is het chassis voorzien van een groot aantal RVS opbergvakken. In combinatie met de nieuwe semi-oplegger is het een zeer indrukwekkende combinatie geworden.
Qua opbouw zorgen een Palfinger 85ton/mtr kraan en twee lieren er voor dat de netten en staalkabels op de vissersschepen worden gedraaid. Omdat schepen steeds meer naar het buitenland gaan is VCU de laatste jaren steeds internationaler gaan werken. Vandaar ook de keuze voor de Scania G-cabine met bed. VCU kan klanten in buitenhavens beter en sneller voorzien van spullen, mede door het aanwezige `powerblock' en de extra zware kraan. VCU (Visserscooperatie Urk) bestaat al sinds 1922. De activiteiten van VCU zijn opgesplitst in zes divisies: Machinefabriek TCD, Maritiem, Afvalstoffen, Veiligheidscentrum, Gas- & Smeerolie en de divisie Maritieme Shop. Hiermee levert VCU diensten en producten aan de Europese Maritieme sector, met in het bijzonder de Nederlandse beroepsvisserij.

Fotobijschrift: De fraai uitgevoerde Scania G480 van VCU te Urk is gespecialiseerd in het laden en lossen van vissersschepen in Nederland, en in toenemende mate in geheel Europa.
xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue Euro 5

Euro 5

Bereikt nieuwe hoogtepunten in prestaties en economie, zonder compromissen.