Gemeente Spijkenisse


Eerste horeca-actie van 2011 verloopt rustig

31 januari 2011

Tijdens de eerste integrale horeca-actie van 2011 zijn geen grote onregelmatigheden geconstateerd. Donderdag 27 januari bezochten toezichthoudende instanties een zestal horecagelegenheden in Spijkenisse.

Tijdens de controles zijn alleen kleine onregelmatigheden gevonden. Zoals een afgesloten nooduitgang, niet gekeurd brandblusmiddel, verontreinigde afzuiginstallatie en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Tijdens de horecacontrole werken gemeente, brandweer, DCMR, Stedin, de belastingdienst, douane, sociale dienst, drank- en horecatoezicht, de voedsel en warenautoriteit en politie intensief samen. Door deze samenwerking wordt een horecagelegenheid in een bezoek gecontroleerd en komt niet iedere instantie op een ander moment. Deze aanpak scheelt de ondernemer tijd.

De controles zijn vooral gericht op de naleving van veiligheidsvoorschriften zoals bijvoorbeeld de brandveiligheid en de naleving van de Drank- en Horecawet. Er wordt gecontroleerd of de juiste vergunningen aanwezig zijn en voldaan wordt aan de geldende wetten. De veiligheid van de bezoeker staat bij de controles centraal. In 2011 wordt nog een aantal integrale horeca-acties uitgevoerd.

Iedere dienst constateert wat er niet in orde is en spreekt met de ondernemer af wat er dient te gebeuren om de problemen op te lossen. Zijn bij een hercontrole na de gestelde termijn de problemen niet opgelost, bepaalt de gemeente een strafmaat. Bij herhaalde overtreding is dit in de meeste gevallen een boete.