Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-01-2011

Ruzie tijdens uitlaten honden loopt uit op forse mishandeling

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmiddag in de wijk Besterd drie mannen, Oosterhouters van 19, 20 en 47 jaar aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 25-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken neus op. Een ruzie tussen de oudste verdachte en het slachtoffer tijdens het uitlaten van de honden lijkt de aanleiding te zijn.

De hond van het slachtoffer had zich tijdens het uitlaten losgerukt en was kennelijk op de hond van de 47-jarige man afgerend. De 47-jarige Oosterhouter zou toen de hond van het slachtoffer een schop hebben gegeven. Het slachtoffer had op zijn beurt die man een duw gegeven en was met zijn twee honden terug de woning ingegaan. Even later was de 47-jarige man met nog een man aan de woning van het slachtoffer gekomen om verhaal te halen.

Buiten werd het gesprek voortgezet. Daar werd het slachtoffer door beide mannen, zo verklaart hij, mishandeld. Hij werd met gebalde vuist en met een ploertendoder op zijn gezicht geslagen. Vervolgens had de aangever vanaf zijn balkon een waterpas gepakt om zich mee te
verdedigen. Hij werd voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, daar bleek hij een gebroken neus en diverse kneuzingen te hebben aan rug en ribbenkast. De politie heeft in de omgeving een auto staande gehouden waarin drie mannen zaten. Deze mannen worden verdacht van de mishandeling of de betrokkenheid daarbij, zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Twee arrestaties na vondst drugs in auto

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur tijdens een controle in de Donkenbuurt in een bestelauto vier busjes met een GHB achtige substantie en twee zakjes met amfetamine aangetroffen. De twee inzittenden, twee Oosterhouters van 34 en 39 jaar werden aangehouden. De 34-jarige man bleek nog gesignaleerd te staan in het
opsporingsregister vanwege een openstaande geldboete van 281 euro. Zijn vader heeft aan het bureau de boete voldaan. De agenten doorzochten de bus omdat ze een henneplucht roken en beide heren een zenuwachtige indruk maakten, deze drug werd echter niet aangetroffen. Volgens een van de mannen, ging het niet om GHB maar om een niet strafbare variant daar van. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dronken automobilist (22) aangehouden in Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur een 22-jarige man uit Made aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 535 ugl. Zijn rijbewijs is vanwege recidive is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen tien pilsjes gedronken.

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de Vondellaan nog een automobilist, een 43-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake rijden onder invloed. De bestuurder blies 315 ugl. Hij verklaarde vier flesjes Jupiler bier gedronken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-01-2011 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |