Gemeente Smallingerland


Inloopavond 'mfc' De Bouwen

Stel uw vragen over het multifunctionele centrum op maandag 31 januari aanstaande.

Op dit moment liggen de plannen voor het nieuwe multifunctionele centrum (mfc) De Bouwen aan de Klaverweide ter inzage in het gemeentehuis. Op maandag 31 januari tussen 19.30 en 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis, waar de plannen toegelicht worden. Belangstellenden zijn van harte welkom!

In de nieuwe accommodatie wordt de basisschool De Spreng de belangrijkste gebruiker. Behalve de school komen er in het gebouw ook een wijkcentrum, een peuterspeelzaal en een gymlokaal (ter vervanging van het gymlokaal aan de Vlasakkers). Bijzonder is dat een aantal ruimten, waaronder het gymlokaal, geschikt zijn gemaakt voor gebruik door de muziekverenigingen. Die ruimten zijn extra geïsoleerd, zodat er buiten geen overlast zal zijn. Ook binnen het gebouw zal er goed geïsoleerd worden.

Het ontwerp is intussen klaar. De ruimtelijke procedure loopt. Als alles goed gaat, wordt er nog voor de zomervakantie begonnen met de bouwvoorbereiding en kan het gebouw volgend jaar in gebruik worden genomen.