Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The toxic boss and bullying in the workplace

Op 1 februari 2011 organiseert Women's Business Initiative International seminar over 'The Toxic Boss and Bullying in the Workplace'.

Een nationale Britse vakbond enquête, uitgevoerd in 2009, daaruit bleek dat naar schatting 18 miljoen werkdagen per jaar verloren gaan als gevolg van pesten op de werkplek.

Slachtoffers van pesterijen op het werk nemen gemiddeld zeven extra vrije dagen per jaar in vergelijking met degenen die niet gepest worden. Bijna de helft (47%) van de respondenten heeft gemeld getuige te zijn van pesten op hun werkplek in de laatste vijf jaar. Een op de tien (10,5%) zeiden dat ze al eens gepest zijn in de laatste zes maanden en een op de vier (24,4%) zeiden dat ze al eens gepest zijn binnen de laatste vijf jaar.

Een enquête uitgevoerd in opdracht van de Workplace Bullying Institute in Bellingham, Verenigde Staten, toonde aan dat ongeveer 45% van de individuen doelwit zijn van pestkoppen, dat lijdt tot stressgerelateerde gezondheidsproblemen. "Dat kan onder meer hart-en vaatziekten, een verzwakt immuunsysteem, slopende angst en zelfs posttraumatische stressstoornis veroorzaken." zegt Dr. Gary Namie van Workplace Bullying Institute. Het adviesbureau heeft zich gespecialiseerd in het corrigeren en voorkomen van pesterijen op het werk, Dr. Namie vult aan: "Het is een leegloop van talent, de beste en slimste worden verdreven."

Het Women's Business Initiative International is verheugd om de eerste in een reeks van corporate seminars, getiteld 'The Toxic Boss en bullying in the workplace' wat paats vind op dinsdag 1 februari 2011 aan te kondigen. Dit eerste seminar zal zich richten op pesten door stress op het werk in Nederland, en wordt gehost door ABN AMRO Kneuterdijk in Den Haag.

Tot het seminar sprekers behoren; Paul Engelsman, Managing Director van PeopleArt Godelijn Boonman, het Nederlandse arbeidsrecht specialist en partner bij GMW Advocaten, dr. Marie Thompson, hoofd van de afdeling 'Behavioural and Social Sciences' Webster University. Deze sprekers zijn geselecteerd om het probleem te belichten vanuit verschillende perspectieven.

Het doel van het evenement is om de problemen onder ogen te zien en inzicht te krijgen in hoe u het beste kunt omgaan met deze situaties en uiteindelijk een betere werkomgeving weet te creëren.

Het seminar staat open voor werkgevers, werknemers, alsmede HR-afdelingen en Wervingsbureaus.

Speciale dank aan sponsors ABN AMRO, Delta Lloyd, GMW Advocaten, PeopleArt, Webster University en Vivamus

Seminar: Dinsdag, 1 Februari 2011
Registratie: 18:30; Seminar van 19:00 - 21:30
Locatie: ABN AMRO Kneuterdijk in Den Haag