Gemeente Zoetermeer

Informatiebijeenkomst over plannen winkelcentrum De Vijverhoek

Wie meer wil weten over de plannen voor de opknapbeurt van het winkelcentrum De Vijverhoek aan de Juliana van Stolberglaan kan op donderdag 3 februari terecht op een informatiebijeenkomst in het Oranje Nassau College. Medewerkers van de gemeente geven daar tekst en uitleg over de stand van zaken van de plannen.

De gemeente vindt het belangrijk voor de leefbaarheid van dit deel van de Driemanspolder dat het winkelcentrum De Vijverhoek goed wordt opgeknapt. Daarom is in de Detailhandelsnota 2000 en in de Detailhandelsnota 2006-2010 bepaald dat de supermarkt (Hoogvliet) mag uitbreiden, het centrum wordt heringericht en het openbaar gebied wordt verbeterd.

Hoogvliet krijgt een nieuw, groter gebouw op een locatie naast het huidige onderkomen. Heeft de supermarkt nu nog een vloeroppervlak van negenhonderd vierkante meter, straks is dat vergroot naar zestienhonderd vierkante meter. Als gevolg van de verplaatsing van de supermarkt schuift ook de vijver op. De nieuwe vijver krijgt bovendien een waterbergingsfunctie en wordt daarom groter dan de huidige. De viskraam aan de zijkant van Hoogvliet verdwijnt: deze ondernemer krijgt de beschikking over een stenen paviljoen.

Voordat met deze werkzaamheden kan worden begonnen, moet de gemeente veertig bomen kappen. Na afloop van het werk komen evenzoveel bomen terug in de directie nabijheid van het winkelcentrum. Om dit alles mogelijk te maken, moet de gemeente het bestemmingsplan voor dit gebied aanpassen.

De informatiebijeenkomst heeft het karakter van een inloopmarkt: bezoekers kunnen komen op een tijdstip dat hen het beste schikt.

Datum: donderdag 3 februari
Plaats: Oranje Nassau College, Clauslaan 4
Tijd: 17.30-20.00 uur