Arriva


Zuid-Holland: Belangrijkste veranderingen i.v.m. de afschaffing van de strippenkaart

Per 3 februari is de strippenkaart niet meer geldig op alle bus- en tramlijnen van Zuid-Holland. Als u gewend bent om met de strippenkaart te reizen dan kunt u nu overstappen op de OV-chipkaart.

Ook kunt u na 3 februari reizen met een abonnement of met een rit- en of eilandkaartje, die u kunt kopen bij de chauffeur. Voor deze kaartjes betaalt u meer dan als u reist op saldo met de OV-chipkaart.

Abonnement en OV-chipkaart
Na 3 februari kunt u met uw sterabonnement op al onze buslijnen blijven reizen zoals u gewend bent. U toont uw abonnement aan de chauffeur. Reist u in de regio Rotterdam, dan moet uw sterabonnement op uw OV-chipkaart staan. Lees verder

Los kaartje bij de chauffeur
Een los vervoerbewijs/ kaartje op de bus blijft altijd te koop. Vanaf 3 februari zijn dit de nieuwe ritkaarten. Geldig voor 1 rit en geen overstapmogelijkheid. U betaalt afhankelijk van de afstand die u wilt reizen. In Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee zijn ook eilandkaarten te koop bij de chauffeur. 1 uur reizen op een eiland, niet tussen de eilanden. Met overstapmogelijkheid. Lees er meer over in een van de onderstaande folders

Ritkaarten Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Ritkaarten en Eilandkaarten Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Reizen met de Qliner blijft onveranderd
Enkele reis en retour als kaartje verdwijnen echter uit ons assortiment . Bij de chauffeur kunt u voortaan een ritkaart kopen. Met een ritkaart reizen is duurder dan met de OV-chipkaart. De ritkaart van EUR 2,- wordt voortaan ook gebruikt als toeslagkaart voor het reizen met abonnementen.

Reizen en betalen met de OV-chipkaart
Met het reizen op saldo met de OV-chipkaart in Zuid-Holland betaalt u per gereisde kilometer. Lees verder

OV-chipkaart kopen of opladen
Anonieme OV-chipkaarten zijn te koop bij ca. 50 wederverkopers in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee en Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Ook is het mogelijk hier saldo of een product op te laden op uw OV-chipkaart of uw laatste 10 transacties te raadplegen.

Vraag voor 15 februari uw persoonlijke OV-chipkaart voor slechts EUR
1,-Op=OP

Nog strippenkaarten over?
Maak nu uw oude strippenkaart op met de strippenkaart opmaaktips, schaf een persoonlijke OV-chipkaart aan voor EUR 1,- en lees hier de belangrijkste wijzigingen in verband met de afschaf van de strippenkaart in Zuid-Holland.

Papieren (gemaks)kaartjes uit het assortiment
Met het afschaffen van de strippenkaart en het toenemende gebruik van de OV-chipkaart is ook het assortiment papierenkaartjes bij Arriva aangepast. De Dalkaartjes, Familiedagkaart, 10-rittenkaart en meermaandkaart zijn uit het assortiment verdwenen. In de loop van 2011 wordt het productassortiment voor de OV-chipkaart flink uitgebreid met aantrekkelijke nieuwe producten.

Uitzonderingen geldigheid strippenkaart

* Lijn 81 (Gorinchem - Utrecht) Enkele buslijnen van Arriva rijden ook in aangrenzende provincies. Op lijn 81 blijft de strippenkaart nog geldig vervoerbewijs, slechts op het traject tussen Vianen en Utrecht vice versa. totdat regio Utrecht de strippenkaart afschaft.
* Lijn 47 (Geldermalsen - Gorinchem
Deze lijn behoort niet tot Zuid-Holland. Op deze lijn blijft de strippenkaart een geldig vervoerbewijs, ook als men in Zuid-Holland instapt.

Geschreven op 27 januari 2011