Gemeente Purmerend

Aanleg bedrijvenpark Baanstee-Noord begonnen

28 januari 2011

Donderdag 3 februari geeft wethouder Berent Daan om 15.00 uur symbolisch het startsein voor de bouw van bedrijvenpark Baanstee-Noord. Eind zomer 2010 werd na jarenlange voorbereiding bekend dat de gemeente kon beginnen met de aanleg van het regionale bedrijvenpark.

Het terrein aan de N244 wordt in de loop van 2011 klaargemaakt voor bebouwing. Dit betekent dat de komende maanden 400.000 m3 zand wordt aangevoerd om de voormalige polder op te hogen. Hiervoor rijden vrachtauto's zand aan vanaf het Noordhollands Kanaal bij de oprit A7.

Symbolische handeling
Tijdens werktijden is het bouwterrein in principe alleen toegankelijk voor werkverkeer. Toch maken bewoners van boerderijen aan de Westerweg en schoolgaande kinderen ook gebruik van de bestaande wegen op het terrein. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, komt er een aparte, tijdelijke weg voor bouwverkeer. Wethouder Berent Daan legt tijdens zijn symbolische handeling de laatste hand aan deze weg: werkverkeer maakt vanaf dat moment gebruik van een gescheiden weg.

Uitgifte kavels begonnen
Wethouders uit de regio Waterland, voorzitters van ondernemersverenigingen en andere belanghebbenden zijn uitgenodigd. De verwachting is dat de bouw van bedrijfspanden begin 2012 kan starten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met team Economie, tel. (0299) 452 591 of kijk op www.baansteenoord.nl.