Haagse Hogeschool


Duitse Bondsdagpresident bezoekt De Haagse Hogeschool

Den Haag, 27 januari 2011 â Op donderdag 3 februari aanstaande zal de president van de Duitse Bondsdag, prof. dr. Norbert Lammert, vergezeld door Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, De Haagse Hogeschool bezoeken. Zij zullen daar spreken met studenten van de opleiding European S tudies die deelnemen aan het project Zukunft Deutschland .

Zukunft Deutschland speelt in op de toenemende vraag van Nederlandse bedrijven en instellingen naar hoogopgeleid personeel dat goed Duits spreekt. De studenten verdiepen met dit project hun kennis van de Duitse samenleving en de Duitse taal en vergroten hun kansen op de Nederlands-Duitse arbeidsmarkt.

Het project bestaat uit gastcolleges, bedrijfsbezoeken, studiereizen en culturele activiteiten en wordt afgesloten met een stage in Duitsland. De deelnemers zijn daarmee goed uitgerust om succesvol op de Duits â Nederlandse arbeidsmarkt te opereren, waar tot nu toe door een gebrekkige kennis van het Duits miljarden euros per jaar mis worden gelopen.

Met hun bezoek aan de studenten van dit project onderstrepen dr. Lammert en zijn ambtsgenoot Verbeet het belang van het project. In het gesprek zullen de studenten vertellen over hun beweegredenen om aan het project deel te nemen. Ook komen onderwerpen aan de orde als de Duits â Nederlandse economische en politieke betrekkingen, Duitslands rol binnen de EU, de belangstelling onder jongeren voor politiek en wat beide landen nog meer voor elkaar kunnen betekenen in de concurrentiestrijd met de opkomende landen als China en India.

De komst van dr. Lammert naar De Haagse Hogeschool is onderdeel van zijn officiële werkbezoek aan Nederland op 2 en 3 februari en geldt als tegenbezoek van dat van Kamervoorzitter Verbeet in december 2008 aan Berlijn. De Bondsdagvoorzitter zal onder andere een ontmoeting hebben met de vicepresident Herman Tjeenk Willink van de Raad van State en diverse Kamerleden.

Het bezoek vindt plaats op donderdag 3 februari van 10.00 â 11.45 uur.