Gemeente Midden-Delfland

Denk mee over de Nieuwe Westelijke Oeververbinding!

Een goede bereikbaarheid van de regio Rotterdam is belangrijk voor een sterke economie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio over de weg nu en in de toekomst nog niet optimaal is. Er zijn daarom investeringen nodig in snelwegen in de regio Rotterdam.

Eén van de investeringen die onderzocht wordt om de bereikbaarheid van Rotterdam te verbeteren is een Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO). De NWO zal de A15 Maasvlakte/Mainport Rotterdam verbinden met de A20 Westland/Vlaardingen-Schiedam. Onderzocht worden een Blankenburgtracé en een Oranjetracé.

situatietekening met daarin aangegeven de twee opties: Blankenburg- en Oranjetracé

Denk mee met het project NWO
Het project NWO hecht er veel waarde aan om samen met omwonenden de alternatieven van de NWO verder uit te werken en de effecten hiervan op uw leefomgeving in kaart te brengen. Ook is het doel om met u de voor- en nadelen van beide tracés helder te krijgen, ter voorbereiding op de besluitvorming van de minister eind 2011. Het project NWO nodigt u daarom van harte uit om deel te nemen aan de meedenkavonden.

Informatieavond
Vooraf aan de meedenkavonden organiseert het project NWO een eerste algemene informatieavond op verschillende locaties in de regio. Hiermee bieden wij u de gelegenheid om informatie te krijgen over het project NWO. Op deze avond informeren wij u ondermeer over de aanpak van de meedenkavonden en hoe wij samen met u de NWO verder willen uitwerken. Naast een toelichting van onze kant, krijgt u op de informatieavond voldoende ruimte om uw belangen en verwachtingen kenbaar te maken. Ook kunt u zich deze informatieavond opgeven voor de vijf meedenkavonden in de komende maanden.

Locaties informatieavonden
Datum (Deel-)Gemeente Locatie
3 februari Rozenburg Gemeentehuis Rozenburg
Jan van Goyenstraat 1
3181 HR Rozenburg
7 februari Hoek van Holland LCC De Hoekstee
Mercatorweg 50
3151CJ Hoek van Holland
10 februari Vlaardingen Kerk van de Nazarener
Zwanensingel 1
3136 GZ Vlaardingen
14 februari âs-Gravezande De Kiem
Kon. Julianaweg 91
2691 GC 's-Gravenzande
16 februari Maassluis De Koningshof
Uiverlaan 20
3145 XN Maassluis
17 februari Brielle Facility Center Geuzenstaete Krammer 6-8
3232 HE Brielle

U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt op 21.00 uur.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van het project NWO? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Stuur een e-mail naar projectnwo@rws.nl met als onderwerp: âaanmelden nieuwsbriefâ.

Â