Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 03-02-2011

Verkeersagressie: automobilist in elkaar geslagen

MAARSSEN/BREUKELEN Na een verkeersconflict op de Rijksweg A2 werd op woensdagavond 2 februari een automobilist door de inzittenden van een auto in elkaar geslagen.

Rond 18.35 uur reed een 33-jarige automobiliste uit Veghel over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Voor haar reed een collega van haar, een 39-jarige man uit Landsmeer, in zijn auto. Tussen Maarssen en Breukelen wilde de Veghelse van de rechterrijstrook naar links om haar collega te kunnen blijven volgen. Daarbij zag zij een auto die in haar dode hoek reed aanvankelijk over het hoofd. Toen zij de auto op het laatste moment toch zag, stuurde zij naar rechts en maakte een sorry-gebaar naar de andere automobilist. Zij zag dat in die auto naast de bestuurder een passagier zat.

Om nog onduidelijke reden ging die automobilist voor de Veghelse rijden en bumperkleven bij de Landsmeerder. Vervolgens haalde de automobilist de Landsmeerder in, ging voor hem rijden en remde zonder enige noodzaak meerdere malen hard. De inzittenden van de auto gebaarden dat de Landsmeerder op de vluchtstrook moest stoppen. Omdat hij niet begreep wat er aan de hand was, deed hij dat. De verdachten stopten eveneens. De Veghelse stopte iets verderop.

De twee verdachten liepen op de inmiddels uitgestapte Landsmeerder af. Zij vielen hem aan en sloegen hem in elkaar. Daarbij liep hij letsel in zijn gezicht op. Tevens bedreigden zij hem verbaal met de dood. Nog voordat de Veghelse haar collega te hulp kon komen, sprongen de verdachten in hun auto en gingen er in de richting van Amsterdam vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere eenheden werden ingezet. De verdachten en hun auto werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

De verdachten reden in een donkere Volkswagen Polo (nieuwste model dat erg op een Golf lijkt). De verdachte bestuurder was een getinte man, ±
1.78 meter, ± 30 jaar, kort zwart kroes haar en een ongeschoren gezicht. De verdachte passagier was een Aziatische man, lichtgetinte huidskleur, ± 1.85 meter en brildragend.

De politie zet het onderzoek voort. Aan getuigen van het verkeerconflict en/of van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

MAARSSEN Een fietser raakte op woensdagavond 2 februari gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 20.15 uur reed een 44-jarige automobilist uit Maarssen over de Safariweg. Ter hoogte van de fly-over naar Duivenkamp reed hij op de linkerrijstrook om linksaf te slaan. Daarbij zag hij een 68-jarige fietser uit Maarssen over het hoofd en reed hem van achteren aan. De fietser viel en kwam daarbij op zijn hoofd terecht. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.